Skip Navigation Links

Coşkun Ailesi Adalet İstiyor

Hatay MKÜ Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi Serdar Coşkun'un ailesi Antakya'da eylem yaparak suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedile

Gündem   A+a-



Hatay MKÜ Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi Serdar Coşkun’un ailesi Antakya’da eylem yaparak suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.
 
Gireceği son sınav için ders notlarını almaya gittiği arkadaşlarının kaldığı binanın önünde bıçaklanarak öldürülen Hatay MKÜ Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi Serdar Coşkun’un ailesi Antakya’da eylem yaparak suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.
17 Haziran 2011 tarihinde bıçaklanarak öldürülen, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Serdar Coşkun’un Ailesi, Antakya Ulus meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan Serdar Coşkun’un annesi Meryem Coşkun, Babası Mustafa Coşkun ve kardeşi Çilem Sakine Coşkun bir daha aynı acıların yaşanmaması için kampüs etrafındaki güvenlik tedbirlerinin daha sıkı olması gerektiği ve Coşkun’u katlettiği iddia edilen kişiler ile azmettiricilerin cezalandırılmasını istediler.
 
Antakya için kara bir leke
Aile ayrıca olayı gerçekleştirdiğini iddia ettikleri M.Y. E.A B.Y. ve S.K’nin en kısa sürede cezalandırılmasını istediler ve Serdar’ın ölümünde parmağı olan herkesin en ağır şekilde cezalandırılması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf edeceklerini söylediler.
Olayda güvenlik zafiyetinin olduğunu düşünen ailenin adına basın açıklamasını okuyan maktul Serdar Coşkun’un kardeşi Çilem Sakine Coşkun, “17 Haziran gecesi hoşgörü şehri Antakya adına kara bir lekedir. Çünkü o gece 24 yaşında hayatının baharında olan bir gencin resmen katledilerek öldürüldüğü bir gecedir” dedi.
 
Tek suçu o an orada olmaktı
Kardeşinin tek suçunun o anda orada olmak olduğunu belirten Çilem Sakine Coşkun, “ Kardeşim Serdar, dört kendini bilmez cahil ve cani kişilerin keyfi olarak işledikleri bir cinayete kurban gitmiştir. Son zamanlarda üniversite kampusu ve çevresinde başka cinayet olayları, taciz ve tecavüz olaylarının yaşandığının duyumunu almış bulunmaktayız. Gönül isterdi ki Serdar katledilmeden önce güvenlik güçleri ve üniversite yönetimi daha sıkı tedbirler alabilseydi” dedi.
 
Başka Serdar’lar ölmesin
“Olayı gerçekleştirenlerin hiçbirinin öğrenci olmayıp, üniversite etrafında bu kadar rahat dolaşıp öğrencilere ve çevreye saldırıyor olmaları düşündürücüdür” diyen Coşkun, “MKÜ Kampusu ve çevresi sadece kapısındaki güvenlik noktasından ibaret değildir. Yaşanan basit bir asayiş ve güvenlik sorunu olmaktan çıkmış bunun için yetkililer gerekli her türlü önlemi almak zorundadır” iddialarında bulundu.
Aile bu mücadelelerinde kendilerini yalnız bırakmayan Eğitim Sen, SES, BES, TTO, İHD, Halkevleri, DİSK, Ziraat Mühendisleri Odası, ADD ve Serdar’ın hocaları ile okul arkadaşlarına teşekkür ettiler.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet