Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

E-5'te can pazarı

E-5 Karayolu Altunizade bağlantı yolunda mıcır yüklü bir hafriyat kamyonu bariyerlere çarparak devrildikten sonra yaklaşık 5 metre yükseklikteki viyad

E-5'te can pazarıWeb
TV

Adana   A+a-


Kaza sonrası kamyon şoförü araç içerisinde sıkışırken, E-5 Karayolu Ankara istikamet bir süreliğine trafiğe kapandı. Kamyonun bariyerlere takılması sonucu olası bir faciadan dönüldü.
Kaza, saat 01.00 sıralarında E-5 Karayolu Altunizade bağlantı yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Ömerli'den Göztepe'ye gitmekte olan İbrahim Kızıltaş (24) idaresindeki 34 HE 0789 plakalı hafriyat kamyonu, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir süre bariyerlere sürttükten sonra yan yatarak devrildi. Kamyonun yan yatması sonucunda ise kasasındaki mıcırlar E-5 Karayolu'na döküldü. Kamyonun kasanının bir kısmı yaklaşık 5 metre yükseklikteki viyadüğün üzerinde asılı kalırken, sürücü ise Kızıltaş araç içerisinde sıkıştı.
Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışmalara başladı. Ancak şoför mahalli bariyerleri aştığı için ekipler müdahalede zorlandı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise kontrollü olarak E-5 karayolu Ankara istikametinin trafiğini kapattı.

ACILAR İÇERİSİNDE KURTARILMAYI BEKLEDİ
Kurtarma çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri, yaklaşık 5 metre yükseklikteki viyadükte asılı kalan kamyonun şoförünü sıkıştığı yerden kurtarmak için tehlikeyi göze aldı. Acılar içerisinde feryat eden kamyon şoförü, uzun müddet sıkıştığı yerden kurtarılmayı bekledi. Şoförü sıkıştığı yerden kurtarmak için saatlerce uğraşan ekipleri herhangi bir sonuç alamadı. Bunun üzerine bir itfaiye aracı E-5 Karayolu'na inerek merdivenle viyadüğe uzandı.

YAKLAŞIK 2 BUÇUK SAAT SONRA KURTARILABİLDİ
Merdiven yardımıyla şoför mahalline uzanan itfaiye ekipleri, buradan müdahalelerini daha kolay bir şekilde yaparak, Kızıltaş'ı sıkıştığı yerden kurtardı. Sedyeye koyulan Kızıltaş ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı şoförün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
Öte yandan kamyonun devrilmesi nedeniyle E-5 karayolu mıcır ve kırılan tabelalarla doldu. Bunun üzerine trafik polisleri trafiği, Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Zincirlikuyu katılımından FSM Köprüsü'ne doğru yöneltti. Kamyondan akan mazot nedeniyle de panik yaşandı. Devrilerek yan yatan kamyonun bariyerlere takılarak düşmesinin engellenmesi nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü. AKOM'a ait kurtarıcı araçlarının ise olay yerinde kurtarma çalışmalarına katıldığı gözlendi.
Kazayı gören Oktay Sağır isimli vatandaş, "E-5'de arabayla ilerlerken büyük bir gürültü duyduk. Burada bir kamyonun devrildiğini gördük. Hemen arabadan inerek olay yerine geldik. Adam araçta sıkışmış durumdaydı bizde hemen polislere haber verdik. Mıcırlar E-5 Karayolu'na dağılması nedeniyle trafik kilitlendi" dedi.
Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)

E-5'te can pazarı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar