Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Antakya Bilimle Gelişir

Rektör Canda Antakya Gönüllüleriyle buluştu

Gündem   A+a-

Antakya Gönüllüleri Derneği Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda’yı konuk etti. Dernek danışmanlarının katıldığı söyleşi toplantısında Antakya’nın sorunları, üniversitenin yaptığı çalışmalar ayrıntılı olarak ele alındı. Toplantıya katılan danışman üyeler: Tahir Dönmezer (Başkan), Zeki Özkaya, Hüsamettin Kutsal, Reşit Kuseyri, Rüştü İlkbaşaran, Ömer Bayraktar, Yılmaz Kubat ve İbrahim Kilisli.
Söyleşi toplantısının başkanlığını dernek başkanı Tahir Dönmezer yaptı. Başkan Dönmezer “Sayın Rektör Canda’nın çalışmalarını yakından izliyoruz. Hocamızın çalışmalarını destekliyoruz. Hocamız göreve başladığından bu yana derneğimize büyük destek vermiştir.
Antakya’nın kalkınması için ortak projeler üretmek istiyoruz. Örneğin, belediye seçimlerinden sonra yeni başkana bir proje önerimiz olacak. Arıtma tesisinin bulunduğu bölgeden 5 dönüm arazi alarak burada Defne ve Turunç yetiştirilmesi, ürünlerinin geliştirilmesi çalışmaları yapmak istiyoruz. Bu projede üniversiteden destek istiyoruz. Daha doğrusu üniversitemizin çalışmamıza ortak olmasına arzuluyoruz. Bunun gibi birçok projede ortak çalışabiliriz.” Dedi.
Söyleşi toplantısında söz alan diğer danışman üyeler yaptığı konuşmalarda ortak nokta Rektör Canda’nın gelmesiyle üniversitede de büyük gelişmeler olduğunu, birçoklarının üniversite vakfı kurucusu oldukları, vakıf üzerinden Rektöre Yapılan saldırıları katılmadıklarını belirttiler. “Bizler Antakya’da üniversite kurulmasında çok emek harcadık. Son iki yılda üniversitemizde ciddi gelişme olmuştur. Araştırma hastanesinin açılması, yeni okulların açılması Antakya’ya yapılan büyük hizmettir. Sayın Rektörümüzün zaman zaman yaptığı esnaf gezilerini destekliyoruz. Halkçı, demokratik, paylaşımcı Rektörümüzün olması Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay için büyük kazançtır.”
Rektör Canda söyleşi toplantısında yaptığı konuşmada “Ben, bu toprakların insanıyım. Antakya’nın gelişmesine, kalkınmasına sizin kadar gönül verdim. Antakya’lıların ekmeğini büyütmek için gece gündüz çalışıyorum. Kamu yatırımlarında 2008 Hatay birincisi olduk. Öğrenci sayımızı 30 bine yükseltmek için çalışıyoruz.
Çalışmalarım da sizlerin de desteğini sürekli yanımda hissettim. Bana güç verdiniz. Antakya’da kalıplaşmış ezberin bozulması gerekli. Bunu bir ölçüde başardık. Üniversite olarak herkese eşit uzaklıktayız. Kendimi halktan biri olarak görüyorum. Zaten öyleyim. Ben, yalnızca bu günlerde değil sürekli esnaflarla birlikte oluyorum. Sorunlarını biliyorum.
Üniversite olarak bilimi temel aldık. Antakya’nın bilimle gelişeceğini inanıyorum. Antakya tarihsel bir zenginliğin üzerinde oturuyor. Bu zenginliğini gün yüzüne çıkarmalıyız. Zenginliği yaratmak tek başına üniversitenin işi değildir. Toplumun tüm kesimleriyle birlik olmak zorundayız. Başta Antakya gönüllüleri olmak üzere tüm örgütlerle proje bazında birlikte çalışmaya hazırız.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş