Skip Navigation Links

İSKGED Dur Durak Bilmiyor.

Hatay'ın adını tüm dünyaya duyuran İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği şimdi'de Sodes Projesiyle Yerel Bir Projeye İmza Attı.

Gündem   A+a-

 
İSKGED Dur Durak Bilmiyor…
Haydi Gençler Spora!
Hatay’ın adını tüm dünyaya duyuran İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği şimdi’de Sodes Projesiyle Yerel Bir Projeye İmza Attı.
İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Ercan Aflaz, bir basın açıklaması yaparak “ HAYDİ GENÇLER SPORA ” isimli projede 76 çocuğa spor kurslarını vereceğini belirtti.
Projemiz ile taşra ve kırsal kesimdeki 13-18 yaş arası çocuklardan 26'sı Basketbol, 12 'si Voleybol, 18'i Futbol ve 20'si su sporları olmak üzere toplam 76 çocuğa spor kursları vermeyi amaçlıyoruz.
Proje katılımcıları, İskenderun’da halk arasında tepe mahaller olarak bilinen gece kondu mahallerinde yaşayan çocuklar arasından seçilecektir. Çocuklar istedikleri spor alanlarında haftada 4 gün ve günde en az 2 saat olmak üzere uzman eğitmenler tarafından verilen spor kurslarına katılacaklardır. Kurslarda çocukların gerekli spor malzemeleri ve ulaşımları sağlanacaktır. Kurslar İlçe spor müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde yapılacak ve 10 ay boyunca sürecektir. Her ay 1 defa çocuklara seminerler verilecek ve kişisel gelişimlerini destekleyici aktiviteler yapılacaktır.Başvuruların nasıl ve nereye yapılacağını basın yolu ve internet sitemizden ileriki bir tarihte yayınlıyacağız.
Proje sonunda çocukların bir spor faaliyetinde profesyonel eğitim alması sağlanmış olacaktır. Bulundukları kötü çevre koşullarından uzaklaşacak,fiziksel ve ruhsal gelişimleri üzerine olumlu etkileri olacaktır. Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için öğrenim gören çocukların okullarındaki spor takımlarına alınmaları için çeşitli yazışmalar yapılacak ve öğrenim görmeyenler için yeteneklerine göre bölgelerdeki spor kulüpleri ile temasa geçilmesi planlanmaktadır. Projemizin bütçesi 55,340TL olarak hesaplanmıştır.
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet