Skip Navigation Links

Adana'da Spor Masörü Yetiştirme Kursları

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mahmut Kır, 'Spor Masörü Yetiştirme Kursu 'nun başladığını.

Adana'da Spor Masörü Yetiştirme Kursları

Spor   A+a-

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mahmut Kır, "Spor Masörü Yetiştirme Kursu "nun başladığını, kursa kriterlere uyan 60 kişinin kabul edildiğini söyledi.
Kır, son yıllarda masörlüğün öneminin anlaşılması nedeniyle kursa yoğun katılımın olduğunu, 13 gün sürecek olan kursa spor geçmişi olanların tercih edildiğini, kursiyerlere bilimsel olarak masörlük bilgilerinin verileceğini kaydetti.
Kursta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim görevlilerin ders vereceğini ifade eden Kır, şöyle devam etti:
"Ketimizde gerçekleştirilecek masör kursu sayesinde gençler meslek sahibi olacak. Kurstan belge alanları spor kulüplerinde ve turizm bölgelerinde istihdam edilecekler. Son yıllarda, başta spor kulüpleri olmak üzere, 5 yıldızlı otellerde, fitness ve spor salonları gibi mekanlarda masör kursuna sahip olanların rahat iş bulduklarına tanık oluyoruz. Çünkü masör kursu her zaman açılmıyor. Kursta ÇÜ BESYO öğretim görevlileri tarafından spor psikolojisi, sağlığı, beslenmesi, genel spor bilgisi, spor sakatlıklarında ilk yardım ve rehabilitasyon, doping, genel antrenman bilgisi, spor fizyolojisi ve anatomisi ve spor masajı konusunda bilgiler aktarılacak."
Kurs Direktörü Spor Genel Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Doğukan Doğan, kursta devam zorunluluğu bulunduğunu, istenilen belgeleri eksik getirenlerin tamamlaması gerektiğini, teorik ve uygulamalı kurs sonunda yazılı sınava tabi tutulacak kursiyerlere sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet