Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi İş Başında

Samandağ Belediyesi 30 Ailenin Geçimini Sağladığı 15 Yıllık Şantiyeyi Kapatmak İstiyor

Gündem   A+a-

Samandağ Belediyesi 30 Ailenin Geçimini Sağladığı 15 Yıllık Şantiyeyi Kapatmak İstiyor
Deniz Sitesinde 15 yıldan beri faaliyet yapan Nur Boru şantiyesi, Turizm bölgesi olduğu için yerel yönetim tarafından kapatılmaya çalışıldığı belirtildi.
Samandağ Belediyesi’ninde tüm altyapı ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyen şantiye işçileri, şantiye kapandığında 30 işçinin işsiz kalacağını ve iş bulmakta zorlanacaklarını belirttiler.
Konuya ilişkin açıklama yapan şantiye işçileri Seyhan Dadük, Mehmet Karpuz, Edip Barutçu, Yusuf Duran, Tarkan Boğday “Turizm bölgesi olduğundan çevre kirliliğine sebep olduğu için şantiyeyi kapatmaya çalışıyorlar. Oysa şantiyede hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor ki. 3 yıldır turizmi canlandıracaklarını söylüyorlar ama hala turizm için yatırım yapılmış değil. Yerel yönetim iş istihdamını genişleteceğinden bahsediyor bu şantiye kapatıldığında 30 işçinin işinden,ekmeğinden olacağını bilmiyor mu? Biz iş istihdamı yaratmaya çalışırken yerel yönetim işsizliği büyütmeye çalışıyor. İşsiz kalıpta hırsızlık mı yapalım, Arabistan çöllerinde mi sürünelim Sözde gençleri Arabistan çöllerinden getirip iş istihdamı yaratacaklarını söylüyorlar ama 15 yıllık şantiyeyi kapatıp işimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Var olan iş yerimizi ve çalışma hakkımıza dokunulmasın” dediler.
Samandağ Nurdeniz Şantiye işçileri adına açıklama yapan Soydan Dadük şöyle dedi:
“Yerel yönetimler toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamakla sorumludur. Yol, su, kanalizasyon ve iş istihdamı yaratma gibi halkın en temel yaşamsal ihtiyacına cevap olmak için yönetime gelir. Bölgemiz Samandağ’ın yerel yönetim tarafından talihsizlikleri on yıllarca ihtiyaçları karşılanmayarak halkımız hizmetten mahrum kalmıştır.
Değişim ve istihdam sözü veren Mithat Nehir’e tüm ilerici aydınlar destek vermiş halkımız onu belediye yönetimine taşımıştır. Dürüstlüğüyle samimi tavırlarıyla halkımız tarafından sevilen başkan, halkımızın su, yol ve kanalizasyon sorununu gidermede çalışmış belediye işçilerinin maaşlarını almaları yönünde çaba sarf etmiştir.
Samandağ halkının en can alıcı sorunu ise işsizlik birinci derecede çözülmesi gereken acil sorunudur. Bölgemizde iş alanlarının olmayışından dolayı on binlerce gencimiz çocuk yaşta yurt dışında çalışmaya mecbur bırakılmış gençliğini yaşamadan kölece koşullarda çalışmaya mahkum edilmiştir. Yerinden yurdundan yarinden, çoluk çocuğundan, ailesinde ayrı Arabistan gibi bir çok ülkede çalışma ümidiyle ailesini geçindirmek için bir çok zorluğa katlanmaktadır. Sayın belediye başkanı ve ekibi bu can alıcı sorunu giderme noktasında istihdam yaratacağım sözünü vererek başkanlık mevkisine gelmiştir.
Bizler Nur Deniz şantiye işçileri olarak Başkan ve ekibinden iş dilenmiyoruz, var olan iş yerimizi ve çalışma hakkımıza dokunmamalrını istediğimiz gibi, Arabistan çöllerinde çalışmaya mahkum edilmiş olan sınıf kardeşlerimize kendi memleketlerinde istihdam sağlasın. Bizim akibetimizi de Arabistan da çalışan kardeşlerimizin kaderine zorlamasın!
Devrim ve sosyalizim şiarlarını haykırırken,yükümlülüğünü taşımak gerekir. İşsiz kalacağız ,sorunumuzu kim çözecek”
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet