Skip Navigation Links

Önemli Mesajlar Verdi

Av. Abdullah Arıcan aday adaylığı açıklamasında önemli mesajlar verdi

Önemli Mesajlar Verdi

Politika   A+a-

Geçtiğimiz hafta Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 25. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Av. Abdullah Arıcan; “Son 10 yıldır, AK Parti öncülüğünde yol alan Cumhuriyet tarihinin en kararlı ve radikal değişim sürecinde, vesayet sistemini ayakta tutan bütün kurum, aktör ve zihniyetler değişmeye zorlanıp sistem içindeki ağırlıklarını yitirdiler. Hiç kuşkusuz, aldığı iktidar sorumluluğuyla, bu sürecin en önemli aktörü, AK Parti'dir.

Şimdiye kadar, öncülük ettiği değişim iradesiyle eski Türkiye'nin kurum, aktör ve zihniyetlerini dönüştüren AK Parti, seçimlerle beraber yeni Türkiye'yi inşa etme sorumluluğunu üstlenecektir.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Aday Adayı Av. Abdullah Arıcan müracaatı sonrasında yaptığı açıklamasında; “Son 10 yıldır, AK Parti öncülüğünde yol alan Cumhuriyet tarihinin en kararlı ve radikal değişim sürecinde, vesayet sistemini ayakta tutan bütün kurum, aktör ve zihniyetler değişmeye zorlanıp sistem içindeki ağırlıklarını yitirdiler. Bu-gün gelinen noktada gündem, yeni Türkiye'nin hangi parametreler üzerinden yeniden inşa edileceği konu-sudur. İnşa döneminin koordinatlarına yönelik en güçlü işaretlerden biri haziran seçimleri ile alınacak. Siyasal partilerin beyannameleri, kampanyaları ve milletvekili aday listeleri, yeni Türkiye'yi inşa sürecinin neresinde durduklarını ortaya koyacak.

Hiç kuşkusuz, aldığı iktidar sorumluluğuyla, bu sürecin en önemli aktörü, AK Parti'dir. Şimdiye kadar, öncülük ettiği değişim iradesiyle eski Türkiye'nin kurum, aktör ve zihniyetlerini dönüştüren AK Parti, seçimlerle beraber yeni Türkiye'yi inşa etme sorumluluğunu üstlenecektir. 'Çatışma'dan 'müzakere'ye AK Parti, milli iradenin lehine yaptığı her değişim hamlesinde statükonun devamından yana vesayetçi aktör ve kurumların direnciyle karşılaştı. 2002'den itibaren, açık - gizli, legal - illegal baskılarla iktidarsızlaştırılmak istenen AK Parti'ye yönelik direnç, özellikle, Cumhurbaşkanlığı ve 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla, görünür bir çatışmaya dönüştü.

22 Temmuz 2007 - 12 Eylül 2010 arası dönem, statüko - değişim gerilimini değişim lehine sonuçlandırdı. 12 Eylül referandumu, statükocu aktörlere, çatışmanın doğru bir strateji olmadığını gösterince, CHP başta olmak üzere, medya, ordu ve yargı gibi aktörler, müzakere siyasetini çatışma siyasetinin yerine ikame etmeye yönelik gelişmelere maruz kaldılar. Çatışma süreci, derin fay hatları üzerinden beslenen Cumhuriyet'in yüz yıllık sorunlarını kristalize ederken, aynı zamanda toplumsal gerilimi zirveye taşıdı. Statükonun değişim karşısında mevzi kaybetmesi, AK Parti'ye yeni süreci müzakere ile inşa etme sorumluluğunu yüklemektedir. Bu çerçevede, AK Parti'nin, seçim söylemi, kampanyası ve milletvekili aday listeleri, bu etnik - dini fay hatlarında biriken sorunları ve bu sorunların ürettiği toplumsal gerilimi hangi enstrüman ve yetkinlikle çözüme kavuşturacağının göstergesi olacaktır. İşte bu nedenlerden dolayı bölgemde bu yükü ve sorumluluğu taşıyabilecek bir boşluk hissettim elimi taşın altına koymak Yeni Türkiye inşa sorumluluğu ile Türkiye modeli başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi noktasında kendime bir sorumluluk yükledim.

Bu nedenle de aday adayı oldum. Bu noktada partili gönüldaşlarımın ve siz saygı değer basının desteğini istiyorum, katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet