Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fetullah Gülen için flaş kırmızı bülten açıklaması.

Fethullah Gülen hakkında çıkarılacak kırmızı bültenle ilgili açıklama yaptı.

Politika   A+a-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen hakkında çıkarılacak kırmızı bültenle ilgili, "Henüz yakalama kararı bakanlığa intikal etmedi. İntikal ettiği zaman gereği yapılacak" dedi.
Bakan Bozdağ, Ankara Palas'ta Dışişleri Bakanlığı'nın "Reform Eylem Grubu" (REG) 2. Toplantısı öncesi girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "Fethullah Gülen hakkında çıkarılacak Kırmızı Bülten'le ilgili Adalet Bakanlığı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğu" yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin Fethullah Gülen hakkındaki yakalama kararını hatırlattı. Yakalama kararının bundan sonra takip edeceği usulün Türkiye yasalarında ve taraf olunan anlaşmalarda belli olduğunu belirten Bozdağ, "Karar Adalet Bakanlığı'na gelecek, Adalet Bakanlığı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na gönderiyoruz. Onlar da Fransa'ya Lyon'a gönderiyorlar. Onlar da bir değerlendirme yaptıktan sonra bunu üye 190 ülkeye gönderiyor. Bakanlığımızın bu yakalama kararının bakanlığa gelmesi üzerine neler yapacağı konusunda bir ön hazırlığı var ancak henüz yakalama kararı bakanlığa intikal etmedi. İntikal ettiği zaman gereği yapılacak" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldığı toplantı basına kapalı gerçekleştiriliyor.
(İHA)

Fetullah Gülen için flaş kırmızı bülten açıklaması. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar