Skip Navigation Links

Rıza Çalımbay'dan Kupadaki Fenerbahçe Değerlendirmesi

Türkiye Kupası'nda maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynattık ve onları da kazanmak istedik.

Rıza Çalımbay'dan Kupadaki Fenerbahçe Değerlendirmesi

Spor   A+a-

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı fazla önemsemediklerini belirterek, "Türkiye Kupası'nda maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynattık ve onları da kazanmak istedik. Arkadaşlarımız da çok iyi performans gösterdiler. Onlara güveniyorum. Hep zorluklarla kazandığımız için Fenerbahçe maçı da aynı şekilde olacak" dedi.
Kulüp binasında takımın durumu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının kendileri için önemli bir maç olduğunu söyledi. Maç öncesi maçın çok zor geçeceğinin farkında olduklarını belirten Çalımbay, "Bu maçta da mutlaka puanla ayrılmamız gerekiyordu. Bizimde ihtiyacımız vardı. Gerçekten takım eksik olmasına rağmen oyuncu arkadaşlarımız mükemmel şekilde mücadele etti başından sonuna kadar. Bir takım oyunu oynayarak, deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa o şekilde oynayarak iyi bir galibiyetle döndük. Tabi bu galibiyet çok iyi ama bu galibiyetle lig bitmiyor, daha alacağımız, ihtiyacımız olan puanlar var. Bunları almamız lazım. Önemli olan bu istikrarı koruyup, ligi iyi bir yerde bitirmek" diye konuştu.
"KARABÜKSPOR MAÇINA TAKIM OLARAK HAZIRIZ"
Bu hafta evlerinde zor bir Karabükspor maçının olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Biz rakibimizle çok karşılaştık. Oynayacağımız maçta kupa maçı gibi değil çok zor bir maç olacak. Çünkü 2 takımda ideal kadrosu ile çıkacak ve 2 takımda puan için mücadele edecek. Onun için buradaki maçımızda eğer biz o 2 maçı yaşarsak o zaman bize sorun olur. Bizim için önemli olan son 2 hafta oynadığımız maçlar. Performansımızın kesinlikle üstüne çıkmamız gerekiyor ki buradan galibiyetle dönelim. Bizi zor bir maçın beklediğini biliyoruz. Biz takım olarak hazırız. Oradan iyi bir şekilde çıkmamız gerekiyor. Burada en önemli şey taraftar. Taraftarımızın bu maçlarda bizim yanımızda olması gerekiyor. Öyle olacağına da eminim. Özellikle içeride oynayacağımız maçları en iyi şekilde bitirirsek ligi de iyi bir yerde bitireceğiz. Tüm arkadaşlarımız olağan üstü şekilde mücadele ediyorlar. Transfer yasağını hissettirmiyorlar. Oyuncularımız performanslarını artırıyorlar ve yeni yeni arkadaşlar kazanıyoruz. İnşallah bunları devam ettirirler ve bunlarda bize yeni transferler sayılır. Bizim bütün amacımız bu sene ligi iyi bir yerde bitirmek" şeklinde konuştu.
"FENERBAHÇE MAÇI DAHA DA ZOR BİR MAÇ OLACAK"
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile eşleştiklerini hatırlatan Çalımbay, "Zaten 8 takımın 4'ü seri başı. Seri başı takımlara baktığınızda hiç öyle kolay takım yok. Hepsi çok iyi takımlar. Kim çıkarsa çıksın fark etmiyor. Biz yoğun bir trafiğe gireceğiz. Bursaspor, Fenerbahçe arkasından Trabzon arkasından tekrar Fenerbahçe ve sonra yine lig maçı. Yani çok büyük bir trafiğe gireceğiz. İnşallah sakat vermeden yolumuza devam ederiz. Bu sene Türkiye Kupası'nı pek önemsemedik. Türkiye Kupası'nda maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynattık ve onları da kazanmak istedik. Çünkü transfer yapamadığımız için maç temposunu kazandırmamız gerekiyordu. Arkadaşlarımız da çok iyi performans gösterdiler. Fenerbahçe maçı daha da zor bir maç olacak. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Hep zorluklarla kazandığımız için bu da aynı şekilde olacak. Arkadaşlarıma güveniyorum ve inanıyorum. Bugüne kadar beni hiç mahcup etmediler. Biz en iyisini Türkiye Kupası'nda da yapacağız. Bizim için önemli olan Karabükspor ve Bursaspor maçı. Daha sonra Fenerbahçe maçını düşüneceğiz. Bütün gayemiz bize yakışır bir şekilde oynayıp, turu geçmek" ifadelerini kullandı.
"MERSİN ARENA'DA MAÇ YAPMADAN ORADA OYNAYAMAYIZ"
Dün Mersin Arena'da idmana çıktıklarını kaydeden Çalımbay, "O sahada maç yapmadan, en az 3-4 tane antrenman yapmadan gidip de orada oynamayız. Çünkü biz orada maç oynamaya karar verdiğimiz zaman burayı tamamen kapatmamız gerekiyor. Buradaki bütün gişeleri, bilet satış noktalarının oraya taşınması gerekiyor. O yüzden de onu göze alamayız. Benim tahminin 2 hafta içinde orası belli olur. Önümüzdeki hafta bir hazırlık maçı yapıp ondan sonra sahanın tam çimini görebiliriz. Maç oynanmamış bir yer. Dün baktığımda kale önleri tam net şekilde iyi değil. Oraya biraz zaman lazım gibi geliyor bana. Ama yinede iyi bir maç yapılması gerekiyor. Hele yağmurlu havalarda saha ne olur onu da bilemiyoruz. Tam kışın ortasına geliyoruz. Yaz olsa idare edilebilir ama saha tamamen yıprandığı zaman ne olur bilemiyoruz yani. Onun içinde test yapmadan girmeyi düşünmüyoruz. Çünkü girip de bu sahaya dönme şansımız olmuyor" dedi.
"KADINA ŞİDDET UYGULAYAN 'ADİ' BİRİSİDİR"
Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan ile ilgili de konuşan Çalımbay, "Özgecan için çok üzüldük. İnşallah yarın da bir taziye ziyaretine gideceğiz. Hakikaten canımız, kızımız çok üzüldük. Ama bunun önlemini almak gerekiyor. Kadına şiddet uygulayan adi birisidir, adi bir insandır. Bence burada bizim de biraz cesaretli olmamız gerekiyor, seyirci kalmamız gerekiyor. Yürüyüşlerle, onla bunla olacak şey değil. Yani tepkiyi tam koymak gerekiyor. Sokakta gördüğünüz zaman bu tür durumları kaçmadan müdahale etmek gerekiyor. Ne oluyorsa olsun her şeyi göze almak gerekiyor ki diğer taraftan da devletimiz gerekli cezayı, gerekli yaptırımları yapıyor. Bizim sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet