Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Amatör Tatlısu Olta Balıkçılığı Turnuvası

Adana Amatör Tatlısu Olta Balıkçılığı Turnuvası, 21 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

Arsuz   A+a-

Adana Amatör Tatlısu Olta Balıkçılığı Turnuvası, 21 Şubat Cumartesi günü yapılacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, turnuvanın Çukurova Balıkçılar Derneği (ÇUBADER) işbirliğiyle cumartesi günü, Galeria arkası Gondol Marina'da saat 10.00'da gerçekleştirileceğini belirtti.
Akkuş, "Turnuva aracılığıyla, Adana'nın en büyük değeri olan Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü'nü, Adanalılarla buluşturup, su kültürü ve çevre bilincini yerleştirmek için böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Bilinçli balıkçılık konusunda insanlarda farkındalık oluşturmak amaçlarımız arasında. Adanalıların su zenginliğimize sahip çıkması, nehir ve göldeki balık popülasyonun korunmasıyla ilgili bilgi sahibi olması da, turnuvanın diğer amaçları arasında öngörülüyor" dedi.
1 gün boyunca, Seyhan Nehri'nde, Çukurova'da yaygın olan tatlısu balıklarının oltayla avcılığının yapılacağını ifade eden Akkuş, "Sazan, yılan balığı, yayın balığı, karabalık ve benzeri balık türlerinin avlanacağı düşünülüyor. Üreme mevsimlerinde avlanma yapılmaması, belirli boydaki balıkların avlanmaması konularında da katılımcılar turnuva süresince bilgilendirilecek. İçinden 2 nehir geçen ve baraj gölleri bulunan Adanalıların bu doğal güzellikten, doğayı da koruyarak daha fazla yararlanması gerekiyor" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar