Skip Navigation Links

Türkiye Grameen Mikrofinans Programının Tanıtımı Yapıldı

Türkiye Grameen Mikrofinas Programı tanıtımı toplantısı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın ev sahipliğinde Dörtyol Fourway Otelde gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

 
 
Türkiye Grameen Mikrofinas Programı tanıtımı toplantısı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ev sahipliğinde Dörtyol Fourway Otelde gerçekleştirildi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İşadamları Fatih Tosyalı, Bedrettin Öz, Hüseyin Polat ve çok sayıda bayan üyenin katıldığı toplantı tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren kuruluşta bu gün itibariyle 1744 üyenin Hatay’da kredi kullanarak kendi işinin sahibi olduğu ve kullandırılan 1 milyon 862 bir liralık kredinin ise tamamının geri ödendiğini ifade etti.
Keredi kullandırılan bayanlar adına bir konuşma yapan Gürsel Demirdağ’da katkılarından ötürü tüm protokol üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Biz başlangıçta beş arkadaş bir gurup oluşturduk. Sonra bu gurup 50 kişiye kadar yükseldi. Şimdi guruptaki herkes birbirini eğitiyor. Kadına, kadının desteklenmesi gerektiğine, birlik ve beraberliğe inanıyoruz. Çok daha büyük işler başaracağız. Bize inananlara ve destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
MUHANETE MUHTAÇ OLMAMA KREDİSİ
Her uzun yolculuk bir adımla başlar diyen Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’de yaptığı konuşmada; “Dünyanın bu gün itibariyle dörtte üçü yoksulluk içinde yaşıyor. Bu tablo sadece ülkelerin ve toplumların sorunu değil. Ülkeler ve toplumların olduğu gibi bireylerin de kendilerini yeniden yapılandırmaları gerekiyor. 176 ülkede 6 milyon nüfusun yararlandığı bu kredi yöntemi ülkemizde 2004 yılından bu yana başarıyla uygulanmaka. Muhannete muhtaç olmama kredisi olarak da adlandırabileceğimiz bu kredi için her belediye başkanımızın 2013 yılı bütçesinden 50 bin tl para ayırmalarını bekliyoruz. Aramızda bulunan Dörtyol Belediye Başkanımız Fadıl Keskin bunun için söz verdi.” dedi.
Daha sonra mikro kredi uygulamasına katkı sunanlara plaketleri takdim edildi. 300 bayanın katıldığı tanıtım toplantısı sonrasında öğle yemeği yenildi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet