Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Özgecan İçin 80 Kilometre Pedal Çevirdiler

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü öğrencileri, Özgecan Aslan için pedal çevirdi.

Özgecan İçin 80 Kilometre Pedal Çevirdiler

Yaşam   A+a-

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü öğrencileri, Özgecan Aslan için pedal çevirdi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan vahşi cinayet ve kadınlara yönelik artan şiddeti protesto etmek amacıyla bir araya gelen Çukurova Üniversiteli öğrenciler, 80 kilometre boyunca pedal çevirerek tepkilerini dile getirdi.
Özgecan Aslan için yapılacak anma törenine katılmak üzere sabah 06.00'da Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi önünde toplanan Bisiklet Kulübü öğrencileri, bisikletlerinin bakımlarını yapmalarının ardından yola çıktı.
Yoğun yağışa rağmen bisiklet sürmeye aralıksız devam eden öğrenciler, sabah işlerine gitmek için duraklarda bekleyenlerin ilgi odağı oldu.
Yaklaşık 40 kilometre boyunca pedal çeviren öğrenciler iki buçuk saatlik yolculuğun sonunda törenin yapılacağı yere ulaştı. Güvenlik noktasından geçen Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü öğrencileri anma programına katılarak "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" dedi.
"GELECEĞE DÖNÜK BİR UMUT ADINA PEDAL ÇEVİRDİK"
Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Caner Özyurt, Özgecan'ın katledildiği güzergahı Çukurova Üniversiteli öğrencilerin bisikletlerle gelerek anma programına katıldığını söyledi.
Doç. Dr. Özyurt konuşmasına şöyle devam etti:
"Gidiş-dönüş ortalama 80 kilometre pedal çevirdik. Bu yaşanan olay sadece Özgecan'ın kaybedilmesi değil, insanlığımızdan da bir parça kaybettiğimizin göstergesi. En önemlisi de bu coğrafyada daha insani yaşama umutlarımızın körelmesi aslında bu olay. Birbirimize olan güvenimizin kırılması. Tanımadığımız insanlarla bir araya geldiğimizde hep onlara kuşku ile bakmamızın sebebi olacak bu olay. Karamsar bir tablo çıkıyor belki ama tam bu noktada gençler çıkıp bir şeyler yapıyorlar ve bu karamsar tabloyu dağıtıyorlar. Bugün de üniversiteli kızlarımız Adana'dan Mersin'e Özgecan'ın başına gelen olayların yaşandığı o yolu bisikletle gelerek çok güzel bir tepki dile getirdiler. Erkek arkadaşları da onlara destek verdi. Adana'dan Mersin'e kadar bisikletlerle yağmur altında, çamurda sırf bu anma programına katılma adına bir çaba ile geldiler. Geleceğe dönük bir umut adına pedal çevirdik."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş