Skip Navigation Links

Bu Okul 46 Yıl Sonra Binasına Kavuştu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 46 yıl sonra yeni binasına kavuştu.

Bu Okul 46 Yıl Sonra Binasına Kavuştu

Reyhanlı   A+a-

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 46 yıl sonra yeni binasına kavuştu.
Kız Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Pratik Kız Sanat Okulu olarak 1969 yılında 20 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlanılan okul, 46 yıl boyunca ilçedeki çeşitli okulların bazı katlarındaki sınıflarda, bodrum katlarında ve merdiven boşluklarında öğrencilerine eğitim verdi.
İlk açıldığı dönemde öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bodrum katında eğitim öğretim gördü. 1993-1994 eğitim döneminde isim değiştirerek Kız Meslek Lisesi oldu. 1998-1999 eğitim dönemini Fatih Aliye Müderris İlköğretim Okulu'nun 3. katında sürdürdü. 2001-2002 eğitim dönemindeyse Ticaret Meslek Lisesi'nin 3. katına taşındı. 2002-2003 eğitim döneminde okul isim değiştirerek meslek lisesi adını aldı.
Zamanla yeni bölümlerin açılmasıyla derslik ihtiyacı doğunca 2007-2008 eğitim döneminde Eşref Mursaloğlu İlköğretim Okulu'nun kullanılmayan iki eski binasına taşınmak zorunda kalındı.
2008-2009 eğitim döneminde ise öğrenci sayısının artmasından dolayı, Reyhanlı İlköğretim Okulu'nun binası (sabahçı devre) ortak olarak kullanılmaya başlandı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Reyhanlı Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim hayatına devam eden okul, devlet bütçesi ile yapılan modern binaya tam 46 yıl sonra kavuştu.
46 yıl sonra, kaymakamlık, okul aile birliği girişimleri ile devlet bütçesinden karşılanarak 4 katlı, 32 derslikli modern bir bina yapılarak, yıllarca farklı okullarda bulunan öğrenciler kendi binalarına kavuştu. İlk yarı tatilinden sonra taşınılan okulda, 38 öğretmen görev yaparken 730 öğrenci eğitim görüyor.
Okul öğrencilerinden Asena Ayyüce Aslan ve Fatma Altınöz, 46 yıl sonra kendi okullarının bir binası olduğu için mutlu olduklarını söyleyerek, "Uzun yıllar eğitim öğretim görülen okulumuz şimdi kendi binasına kavuştu. Biz de okulumuza taşınıncaya kadar başka okuldaydık. Sıkıntılı günler yaşadık. Bizden sonra gelecek öğrenciler kendi binasında daha iyi ortamda eğitim görecek. Yeni okulumuzun bize şans ve başarı getirmesini diliyoruz. Bu binanın ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Yahya Bahadırlı ise, okulun 46 yıllık geçmişi bulunduğunu, bu süre içerisinde çeşitli okullarda ve merdiven altlarında eğitim görüldüğünü söyledi. Bahadırlı, yapılan birçok girişimden sonra binaya kavuştuklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet