Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Elektrikte yatırım hamlesi sürüyor

Elektrik Mühendisi olan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mesleğinin verdiği avantajları halkı için kullanıyor

Elektrikte yatırım hamlesi sürüyor

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçedeki enerji sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözümler bulmak amacıyla çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Mesleğinin verdiği avantajları kullanarak, halkın enerji konusundaki sıkıntılarını asgariye indirmenin mücadelesini veren Başkan Culha, ENERJİSA Hatay İl Yatırım Planlama Müdürlüğü’nden Kemal Kılıç, Erdem Aksu ve Yakup Bilecik ile birlikte Arsuz’daki direk tipi trafoları bina tipi trafoya çevirmek için yer tespit çalışmaları yaptı.

“Su ve elektrik birbirine bağlı”

Arsuz – merkez ve Gökmeydan’da 7, ilçe genelinde ise yaklaşık 20 adet bina tipi trafonun kurulacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Elektriğin ENERJİSA, suyun HATSU bünyesinde olmasına rağmen bu iki alandaki sıkıntıları çözmek için büyük bir özveri gösteriyorum. Su kuyularımızın yüzde 70’i motopomplarla çalışıyor. Bu nedenle elektrik kesildiğinde, ilçemizde sular da kesiliyor.  Elektrik sorununa kalıcı çözümler bulmak amacıyla daha önce Karaağaç’ta Şarkonak ve Konarlı olmak üzere iki adet, Arsuz’da da Atahan Otel’in arkasında bir adet olmak üzere toplamda 3 adet bina tipi trafo kurulumu ile Gökmeydan Mahallesi’ndeki merkez trafodan PTT Evleri’ne kadar 2 kilometrekarelik Yeraltı Yüksek Gerilim hattı döşeme çalışmaları yapıldı. Karaağaç’ta çift devreli yüksek gerilim hattının döşenmesiyle de sıkıntılar asgari düzeye indirgenmiş olacak. Yeni yapılan çalışmalar kapmasında da Arsuz ilçe genelinde yaklaşık olarak 20 adet trafo kurulumu gerçekleştirilecek. Enerji yatırımlarının bu hızla devam etmesi halinde Arsuz’un 2015 yılında rahat bir sezon geçireceğine inanıyorum” dedi.

“Hizmet yapmak istiyoruz”

ENERJİSA Hatay İl Yatırım Planlama Müdürlüğü’nden Kemal Kılıç ise, tek amaçlarının hizmet yapmak olduğunu belirterek, “Arsuz’da önceliğimiz ana şebekedeki sorunları gidermek ve elektrik şebekesini yer altına almaya çalışmaktır. Denize yakın olduğu için Samandağ ve Arsuz’da tuz problemi var. Ayrıca site yoğunluğu olan bölgelerde direk tipi trafolar çok fazla. Bunları devralıp düzgün bir noktaya almamız gerekiyor. Bu noktada da imar planı devreye giriyor. Ben, Hatay’a Trakya’dan geldim. Orada da Saroz Körfezi etrafında site yoğunluğu vardı. Bir hat alınmış ve elektrik o hat üzerinden dağıtılmıştı. Bu tür durumlarda ana hatların branşmanlarında sıkıntı yaşanabiliyor. Bu sıkıntıyı Arsuz’da da yaşayabiliriz” diyerek, Arsuz’da trafolar için uygun yer tespitini Başkan Culha ve ekibi ile birlikte gerçekleştirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar