Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'İskenderun'da İnternet 64 Kat Hızlanacak!'

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Büyükşehirlerden sonra 3 G'ye geçiş yapan, fiber kablo ihalesini gerçekleştiren ilk ilçe olduklarını be

Gündem   A+a-

“İskenderun’da İnternet 64 Kat Hızlanacak!”
 
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Büyükşehirlerden sonra 3 G’ye geçiş yapan, fiber kablo ihalesini gerçekleştiren ilk ilçe olduklarını belirterek “İletişimimiz, internette 64 kat hızlanıyor” dedi.
İskenderun Belediye Meclis Salonundaki toplantıda Başkan Yusuf Civelek Meclis üyelerine Temmuz dönemi çalışmalarında başarılar dileğinde bulundu. Her konuda konuşmak isteyen ve meclisin boş yere zamanını aldığı yorumları yapılarak eleştirilerin hedefi olan Belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon tarafından verilen beş adet önerge meclis üyelerinin oy çokluğuyla gündeme dahi alınmadı.
Kent içinde hızlı internet fiber kablo döşeme işinin uzaması ve sürekli meclis gündemine getirilmesine tepki gösterilirken, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, “Su işlerine başlıyoruz, doğalgaz döşenecek, Telekom fiber kablo döşemesi yapılacak. Bu vesileyle hepsini bir arada çıkması ve vatandaş parça parça rahatsız olmasın diye, bunlar da yaz aylarını boş geçirmemek için bir an önce işe başlamak istiyorlar. Kaldı ki, 3 G’ye geçiş Büyük şehirlerde İstanbul Ankara’da olmuş, ilk giren ilçe biziz. Bu bizim içinde bir şanstır ayın zamanda. Çok hızlandırıyor, çözünürlülüğü çok yükseltiyor, bankalarda, kamu kuruluşlarında, internette hepsinde 64 kat hızlanıyor iletişim” dedi.
Uzun süren tartışmalı gündem dışı konuşmaların ardından gündemdeki 14 madde okundu ve hepsi komisyonlara sevk edildi.
Anıt alanı arkasına yapılacak iskelenin yapım ihalesinin yıllar sonra yapılması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi. Meclisten geri çekilerek önümüzdeki ay görüşülme kararı alındı.
Aşkarbeyli Mmtıkası 1 Ada 2 Nolu parselin Polis Merkezi Amirliği Alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi komisyona gönderildi.
Düğünyurdu mevkii ve Şevre mıntıkasında yer alan Esentepe-1 ve Esentepe-2 Ören yeri 1. ve 3. derece sit alanları için, sunulmak üzere ön karar alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi de komisyona sevk edildi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş