Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Arsuz’u Romanya’da tanıtacağım”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Romanya’nın İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende’yi ağırladı

“Arsuz’u Romanya’da tanıtacağım”

Arsuz   A+a-

Türkiye ile Romanya arasındaki diyalogun ve işbirliğinin sürdürülmesinde, iki ülke arasındaki bağların daha da pekişmesinde köprü görevi üstlenen Romanya'nın İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti.

Romanya ile ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yapılabilecek tüm girişimlere Arsuz Belediyesi’ni de dâhil etmek istediğini ifade eden Rende, Arsuzlu yatırımcılarla Romanya arasındaki ticari ilişkilere destek olmak amacıyla da her türlü girişimi ve işbirliğini yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Romanya’nın Avrupa Birliği üyesi olması nedeniyle yatırımcılara büyük avantajlar sunduğunu anlatan Rende, daha çok Hıristiyan kesimin yaşadığı ülkenin etnik yapısının Arsuz’a benzediğini de dile getirdi.

“Arsuz’u Romanya’da tanıtacağım”

Başkan Nazım Culha’ya konsolos olma sürecini ve hedeflerini anlatan Fahri Konsolos Faruk Rende, “Romanya ile İskenderun arasında 2015 yılı içerisinde yapabileceğimiz faaliyetlere Arsuz Belediyesi’ni de dahil etmek istiyoruz. Yatırımcıları direk Romanya üst düzey yetkilileriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Arsuz’la ilgili özellikle sebze, narenciye ve turizm sektörünü ele aldık. Çünkü, Romanya’da turizm sektöründe Türkler öncü konumunda. Özellikle Hataylı yatırımcıları orada görmek mümkün. Arsuz’u tanıtan CD’leri Romanya Kanal D televizyonunda yayınlamak ve Arsuz’un tanıtımına da katkı sunmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda sivil toplum örgütleri ile birlikte Romanya’ya düzenleyeceğimiz inceleme gezimizde Arsuz’lu işadamlarını da aramızda görmek isterim. Oradaki sebze halini görme, turizm yatırımcılarıyla birebir görüşme fırsatları olacak. Ayrıca Romanyalı işadamlarını Arsuz’a getirmek, burada konaklamalarını, bölgeyi gezmelerini ve tanımalarını sağlamak da hedeflerimiz arasında yer alıyor” derken, Arsuz’un hem dağ, hem de deniz turizmine uygun bir ilçe olduğunu dile getirdi.

Seydi turizme açılacak

Gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Yatırım anlamında maydanoz üretimi, narenciye ve turizm gibi Arsuz’un konumuna uygun sektörler seçmişsiniz. Belediye olarak, sebze üreticisi veya ticaretini yapan insanları yönlendirmek, turizmle ilgilenen yatırımcıların fikir edinmesini sağlamak adına sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki esnafımız ve bölge ekonomisi kazansın. İlçemiz gerek dağ, gerek deniz turizmine çok uygun. Arsuz’da Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan ve Meryem Ana’nın yıkandığı yer olarak bilinen Seydi(Meryem Ana Havuzu’)yi doğallığını kaybetmeden, turizm karakterli bir yere dönüştürmek istiyoruz. İkinci yılımızda bu tür yatırımları da gündemimize alacağız Belediyemiz ve devlet imkânlarını birleştirerek Arsuz’a çok güzel hizmetler sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar