Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Culha: Can Kaybının Olmaması Sevindirici

Hatay’ın Arsuz İlçesinde 2 günden bu yana etkisini gösteren şiddetli yağmur sele dönüştü.

Başkan Culha: Can Kaybının Olmaması SevindiriciWeb
TV

Arsuz   A+a-

    Ev v e işyerlerini su bastı, köprüler yıkıldı ve bir Ziraat Mühendisi de elektrik çarpması sonucu hastaneye kaldırıldı.

    Arsuz İlçesinde dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağmur bazı mahalleleri sular altında bıraktı. Yağışın sele dönüşmesi ile birlikte ilçede ki köprüler yıkıldı, bazı mahallelere ulaşım sağlanamadı. İlçede Afet Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca kriz merkezi oluşturulurken evlerinde mahsur kaldığı belirlenen birçok vatandaş AFAD yardımı ile kurtarıldı. Teknelerin alabora olduğu sel felaketinde Hatay Valiliği tarafından Arsuz İlçesinde okulların 2 gün süreyle resmi tatil edildiği açıklandı. İlçe Tarım Müdürlüğü Hizmet binası da sular altında kalırken kendisini kurtarmak isteyen Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Gökalp’te elektrik çarpması sonucu ambulans ile İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

    Son 3 ay içerisinde ilçede 3. Sel felaketinin yaşandığını açıklayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Höyük, Arpa Gedik, Avcılar Suyu, Arpa Çiftlik, Gözcüler, Üç Güllük, Konacık ve Haymaseki mahallelerinin sular altında kaldığını söyledi.  Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Culha, bu duruma karşı önceden tedbirli ve hazırlık olduklarını can sağlığı odaklı çalıştıklarını kaydetti. Culha konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Sel baskınlarından dolayı dönem dönem bazı bölgelerimiz de insanlarımız evlerinde mahsur kalıyor ve biz oraya yönlendirdiğimiz araçlarımız ile öncelikli olarak vatandaşlarımızı kurtarıyoruz. Maddi hasarımız çok yüksek. Höyük ana köprümüz dün gece saat 01.00 itibari ile yıkıldı. Şu anda hiçbir kapalı yolumuz yok. sadece bazı mahallelerimiz de kısmi kapalı olan yerlerimiz var. Hava durumu ile ilgili olarak meteorolojiden aldığımız bilgi doğrultusunda yarına kadar yağış bu şiddeti ile devam edecek. Bizler tüm hazırlıklarımızı Perşembe gününe kadar yapılacak şekliyle tamamladık. Şu an itibariyle bizim taşkın oluşturan dere kenarlarımız özellikle Hacı Ahmetli, Avcılar Suyu, Höyük deresinden gelen su birikintileri Arsuz çayında yırtılmalara sebebiyet verdi. O yırtılmaları tamir etmek adına bu bölgelere taş yığdık. Aynı şekilde tahkimat çalışmamıza da devam ediyoruz. Bu durum önemli çünkü Avcılar Suyu ve Gözcüler Mahallemizin bir kısmı sular altında kalabilir. Şu anda bu durumu en kısa zamanda çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu durum risk arz ediyor”

    Yaklaşık 10 – 15 civarında teknenin alabora olduğunu söyleyen vatandaşlar ise; “zeytinlikler, tarlalarımız, bağ ve bahçelerimiz evlerimiz ile birlikte sular altında kaldı. Perişan durumdayız” dediler. Hatay Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre yağışın 2 gün süre ile etkisini devam ettireceği bilgisine ulaşıldı. Öte yandan evlerinde mahsur kalıp AFAD tarafından kurtarılan vatandaşlarda akraba evlerine yerleştirildiler.

Başkan Culha: Can Kaybının Olmaması Sevindirici videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş