Skip Navigation Links

'Geçmişten geleceğe İskenderun'

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Mehmet Binbay ve Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gündem   A+a-

 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Mehmet Binbay ve Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
İTSO Meclisi Ağustos ayı toplantısında gündemdeki maddelerine yanı sıra İskenderun ekonomisi ve gündem dışı meclis üyelerinin konuşmaları yer aldı.
 
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan İTSO Vakıf Başkanı Garip Şandır, “İskenderun limanı özelleşecek liman hareketlenecekti ve halkımızın beklentisi bu yöndeydi. Maalesef limanı alan firma Limandaki işleri taşeronlara ve Mersin firmalarına veriyor. Bununla birlikte İskenderun’a gelen kamyonlar servis yolundan tekrar dönmek zorunda. Bu da İskenderun ekonomisine ve esnafa katkı sağlamıyor. İskenderun limanını alan firmalar meslek odalarını ziyaret etmiyorlar. İskenderun limanı ve limanın sahibi İskenderunlulardır. Ticaret odası olarak bu yönde baskı yapmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi. Şandır Suriye olaylarına da değinerek, “Suriye’de yaşanan olaylardan en çok komşu iller etkileniyor. Daha düne kadar Suriye’ye 2 milyar dolar ihracatımız vardı. Sınır ticareti ve bavul ticareti ile bölgemizde bir canlılık vardı. Türkiye’deki ekonomik daralmayı biz hiç hissetmezdik. Suriye’deki insanlar yemek yemeye dahi Hatay’a gelir akşam yemeğini yedikten sonra geri dönerdi. insanlarımız Suriye’yi gidiyordu ve bölgemizde ticari canlılık vardı. Ekonomimiz Suriye’nin ekonomisi ile bağlantılı.Biz ticaret odası olarak yetkilileri uyarmak durumundayız. Hatay üzerinde oyun oynanmasına izin verilmemeliyiz” dedi.
 
Meclis toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Birliğinin icraatlarını anlatan tanıtım filmi sunumu yapıldı.
 
İskenderun Ticaret Odası Meclis üyesi Ali Tekten ‘Geçmişten geleceğe İskenderun’ konulu sine vizyon destekli bir sunum gerçekleştirdi. Tekten, İskenderun’un tarihini Hatay’ın tarihini elimizden geldiğince öğrenmeye çalışıyoruz. İskenderun’un 30 yıllık geçmişinde Abdulkadir Kocabaş proje ve kentsel gelişim anlamında çok önemli projelere imza atmıştır. Bu projeleri de arşivlerden bularak sunumunu yapıyorum. Kentsel gelişimi noktasında rahmetli Başkanımız İskenderun’a önemli hizmetler getirmiştir” dedi. Tekten İskenderun’un Sosyo ekonomik yapısı konusunda da İTSO meclis üyelerine istatistiki bilgiler verdi. Şehrin ithalat ihracat ve kentsel büyüme verilerini rakamsal olarak aktardı.
 
İTSO Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olan İskenderun Lojistik İhtisas Sanayi Bölgesi kurulmasına destek olunması ise oy birliği ile onaylandı.
 
Meclisin son gündem maddesi olan 2012 yılı Temmuz ayı mizanı da görüşülerek karara bağlandı.
 
Toplantıda söz alan İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay, “Komşu ülkemiz Suriye’de yaşanan olaylar Sınır illeri olan İskenderun, Gaziantep, Şanlıurfa Gaziantep gibi illerimizi ekonomik yönden etkilemiştir. Temennimiz Suriye’deki olayların bir an önce sona ermesidir.
Meclis üyemiz Ali Tekten’in İskenderun tarihine ışık tutan açıklamaları, bulduğu dokümansal bilgi ve istatistikî rakamlar şehrik gelişmesi adına çok önemli. Bu bağlamda Meclis üyemiz Tekten’e bu sunumundan dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet