Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sınırda Kaçakçılık Yapan 12 Suriyeli Yakalandı !

Genelkurmay Başkanlığı,kaçakçılık yapan 12 Suriyelinin yakalandığını ve bunlardan birinin üzerinde tabanca ele geçirildiğini açıkladı.

Sınırda Kaçakçılık Yapan 12 Suriyeli Yakalandı !

Hatay   A+a-

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut nöbetçileri tarafından, hududu Suriye'den Türkiye'ye doğru yasa dışı yollar ile geçen, birinci derece askeri yasak bölgede bulunan, 9 şahsın Hacıpaşa Köyü istikametinde ilerledikleri, bilahare köyde üç katlı bir eve girdikleri tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, Altınözü Cumhuriyet Savcısı'nın kararına istinaden jandarma unsurları ile birlikte anılan ev aranmıştır. Yapılan aramada evin içerisinde 9 Suriye uyruklu şahıs, evin bahçesinde akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 500 metre uzunluğunda hortum ve 3 yakıt deposu ele geçirilmiştir. Hatay Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında ise Hudut Devriye Timi tarafından Türkiye'den Suriye'ye doğru Türkiye tarafında bulunan tarlalar arasında ilerleyen ve kaçakçı olduğu değerlendirilen 3 şahıs tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine, Mobil Yol Kontrol Unsurları bölgeye sevk edilmiş, şahıslara 'Dur' ikazında bulunulmuştur. İkaza uymayarak kaçan şahıslar yakalanmış, yapılan üst aramasında; Model 75 marka Çekoslovakya malı 9 mm bir tabanca, tabancaya ait bir adet şarjör ve beş adet fişeği, dört adet cep telefonu, iki adet bıçak ele geçirilmiştir. Yakalanan 9 Suriye uyruklu şahıs ile ele geçirilen 500 metre hortum Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı'na, 3 Suriye uyruklu şahıs ve malzemeler ise Reyhanlı İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edilmiştir."

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş