Skip Navigation Links

Herkes Sendikalı Olacak

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ AV. MEVLÜT DUDU;?TAŞERONLAŞMA AKP TARAFINDAN DESTEKLENİYOR?DEDİ

Politika   A+a-

“AKP hükümeti taşeronlaşmayı ilke edinip, işçilerin haklarını taşeronlara yedirmeye devam ediyor. AKP'li yılların başlangıcı 2002'de 350 bin olan taşeron işçi sayısı, 2013'te 1,7 milyon işçiye yükselmiştir.”

 

 

   CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle imzalandı.

     CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt DUDU, CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU’nun çalışan işçilerle sözleşme imzalamasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu konunun iktidar partisine örnek olmasını dilediğini belirterek; “AKP hükümeti taşeronlaşmayı ilke edinip, işçilerin haklarını taşeronlara yedirmeye devam ediyor. AKP'li yılların başlangıcı 2002'de 350 bin olan taşeron işçi sayısı, 2013'te 1,7 milyon işçiye yükselmiştir. Bu rakamlar ve kamudaki yaygın taşeron kullanımı, taşeronun AKP tarafından desteklendiğinin önemli göstergesidir.” dedi.

      CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt DUDU yaptığı açıklamada; “AKP devlet eliyle taşeronlaşmayı desteklediği için işçiler yok sayılmakta, halk yoksullaşmaya devam ederken, AKP’nin yandaşları “köşe dönmeye” devam etmektedir. AKP’nin emekleri saye-sinde; emeğin örgütlü gücü gerilerken, çalışma düzeni, kuralsız, güvencesiz, esnek, düşük ücret ve uzun çalıma saatlerine dayalı insanlık dışı çalışma koşulları egemen olmaktadır. Bizler bu düzene hep karşı çıktık. Bu karşı çıkışımızın boş olmadığının kanıtı da imzalı bir şekilde ortaya koyuldu.” dedi.

       HERKES SENDİKALI OLACAK

     Milletvekili Dudu; “Genel Başkanımız sayın Kemal KILIÇDAROĞLU tarafında; Tez Koop – İş sendikası üyesi, 137 çalışanımız ile toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Genel başkanımız açıklamasında ‘CHP’nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. CHP’nin genel başkanı olarak söylüyorum, biz emekten, alın terinden, güzellikten, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini ‘yarın ne olacağım’ diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. Bu sözü, bu sözleşmeyi imzalarken veriyorum; inşallah CHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak, eğer bir kavram olacaksa uluslararası adı olan sendikalı hak arayan işçi kavramı olacaktır. Türkiye’ye yakışan da budur. CHP olarak biz, bu sözümüzün arkasında duracağız.” demiştir.

      Partimin ve Genel başkanımızın önderliğinde yapılan bu uygulama AKP hükümetine ders olsun, emeğin ve işin karşılığı verilmedikçe; ne halkımız refaha ulaşır, ne de ülkemiz aydınlık yarınlara.

      AKP hükümeti; işçilere insanca çalışma ve yaşama koşullara sağlama konusunda samimiyse en kısa zamanda harekete geçer ve taşeronlaşmayı ortadan kaldırır, taşeronu yasaklar.” diyerek konunun önemini dile getirmiştir.

 Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet