Skip Navigation Links

'Adrese teslim ihale!' iddiasına yanıt geldi!

Ciddi iddialar üzerine İskenderun Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

Gündem   A+a-

Bir yerel gazetede yer alan haber üzerine İskenderun Belediyesi’nden açıklama yapıldı. Adrese teslim ihale olduğu ileri sürülen yerel gazete haberinde, İskenderun Belediyesi Biyolojik Evsel Atık su Tesisinin ve Yükseltme İstasyonunun Bakım ve Onarım Dahil İşletilmesi ile ilgili ihale konusunda, ihalenin verildiği firma daha önceden belirlendiği iddiası yer alıyor. Ciddi iddialar üzerine İskenderun Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

İskenderun Belediyesi Biyolojik Evsel Atık su Tesisinin ve Yükseltme İstasyonunun Bakım ve Onarım Dahil İşletilmesi ile ilgili ihale konusunda 25 Mayıs 2010 tarihli bir yerel gazetede yaralan haber üzerine, ihale ile ilgili sözleşme imzalanmamasına rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı oluşmuştur. İhale süreci ile ilgili bilgi aşağıdaki gibidir. Kamuoyuna duyurulur
İskenderun Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce açılan Biyolojik Evsel Atıksu Tesisinin ve Yükseltme İstasyonunun Bakım ve Onarım Dahil İşletilmesi Hizmet Alımı ihalesinin duyurusu, gazete ilanının yanı sıra İskenderun Belediyesi’nin resmi internet sitesinde de yayınlanmıştır. 17 Aralık 2009 tarihli e-posta ile ‘yapılacak ihalelerin tarih, saat ve yerlerinin belediyemizin internet sitesinden takip edilerek medyamızın ihalelerde hazır bulunabileceği, ayrıca; her ihale için davet gönderilmesine gerek kalmayacağı’ bildirilmiştir.
Söz konusu ihale, 10 Mayıs 2010 Pazartesi günü ihaleye teklif veren 4 isteklinin huzurunda ihale komisyonunca gerçekleştirilmiştir. İhaleye teklif veren firmaların teklif zarfı içinde bulunan belgeleri, ‘var-yok’ şeklinde ve teklif ettikleri fiyatlar katılımcıların huzurunda okunarak, katılımcılara söyleyecekleri herhangi bir şey olup olmadığı sorulduktan sonra dosyaların ayrıntılı incelemesi için katılımcılar dışarıya çıkartılarak oturum kapatılmıştır.
İhale komisyonunun 21.05.2010 tarihine kadar dosyalarda yaptığı ayrıntılı incelemeden sonra; ihaleye katılan firmalardan en düşük fiyatı veren firma, “İhale komisyonuna sunmuş olduğu ihale teklif zarfında bulunan ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem belgesinin içeriği ihale ilanının 4.3.2. Maddesinde istenilen ihale konusu işe ilişkin istenen faaliyetleri kapsamadığından, ihale şartnamesindeki iş tanımı ve ihale ilanındaki benzer iş tanımı göz önüne alınarak Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin 42. ve Kamu İhale Genel Tebliği’nin 74. Madde hükmü gereği uygun olmadığından” teklif ihale komisyonu tarafından değerlendirme dışı bırakılmıştır. Komisyon, ondan sonraki en avantajlı teklifi onaylamıştır.
Söz konusu işe ait ihale süreci, komisyon kararını müteakip kesinleşen ihale kararının bildirimi aşamasındadır. İhale, üzerinde kalan istekli ile sözleşme imzalanmasıyla tamamlanmış olacaktır. Bu nedenle ihale süreci halen devam etmektedir.
İhale sürecinin şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi ve kamunun zarara uğratılmaması hususundaki azami dikkat ve duyarlılığımız, tartışılmaz ve değişmez bir yaklaşım olarak kabul edildiği ve İskenderun kamuoyu tarafından takdir edildiği bilinmektedir.
Arıtma tesisindeki aylık giderler, 2008 yılında 119.360 TL., 2009 yılında 116.250 TL olarak gerçekleşmiştir. 2010 yılında yapılan ihale ile aylık giderin 99.000 TL olacağı öngörülmektedir. Bu rakamlar incelendiğinde aylık giderlerdeki azalmayla kamu yararının gözetilmesi konusundaki duyarlılığımız açıkça görülecektir.
Bahsi geçen ihalenin haberi, kamuoyunu yanıltmak amacıyla eksik ve yanlış bilgiye dayanarak, halkın İskenderun Belediyesi’ne ve kamu idaresine olan güvenini sarsmayı amaçlayan bir anlayışla yayınlanmıştır.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet