Skip Navigation Links

OKULUMUZUN EKSİKLERİNİ PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE TAMAMLADIK

Kısa adı AÇED olan ve merkezi Kuzuculu Mahallesinde bulunan Amanoslar Çevre Koruma Derneği geçtiğimiz ay kendisine

Eğitim   A+a-

kardeş okul olarak belirlediği Kuzuculu Mahallesi kenar yaka okullarından Emralkayası’na yardımlarını sürdürüyor.

    Geçtiğimiz ay yönetim kurulu üyeleriyle birlikte okula bir ziyaret gerçekleştiren ve okul idaresinden okulun eksikleri hakkında detaylı bilgiler alan Amanoslar Çevre Koruma Derneği okulun ihtiyaçlarını bir bir karşılıyor.

    Bu kapsamda okula 2 adet projeksiyon cihazı, bir adet klima, bir adet masa üstü bilgisayar, bir adet buzdolabı, bir adet diz üstü bilgisayar, 2 adet yazıcı tarayıcı ve fotokopi, 3 adet ses sistemini tutanakla teslim eden AÇED yönetimi 3 adet pencere yapmış olmanın yanı sıra anasınıfının da halıfleksle kaplatılmasını sağlayarak samimiyetlerini ortaya koydu.

   Kasım ayı içerisinde okulun eksiklerini tamamlayan Amanoslar Çevre Koruma Derneği Yönetimi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de okulun bahçesinde Kuzuculu Belediye eski Başkanı Zühtü Çelebi’nin de katıldığı bir kutlama etkinliğini okul yönetimi, öğretmenleri ve velilerin ortak katılımlarıyla gerçekleştirdi.

    Yapılan yardımlar ve süreç hakkında bir açıklamada bulunan Amanoslar Çevre Koruma Dernek Başkanı Fatih Çelebi; “Emralkayası İlkokulu mahallemizde 56 öğrencisi, 5 öğretmeni ve bir idarecisiyle adeta kenarda unutulmuş bir okul konumundaydı. Okul velileri bize ulaşarak okulun içinde bulunduğu durumu anlattılar. Bizde kısa sürede yönetim kurulu arkadaşlarımızla okula gelerek yerinde bir inceleme yaptık. Sonrasında yaptığımız toplantıda Emralkayası İlkokulunu Derneğimize kardeş okul ilan etme kararı aldık. Bu karar aslında bizim çıkış noktamız. Okulumuzun öncelikli ihtiyaçların belirledik. Bunların en başında eski olan üç adet penceremizi, ısı yalıtımı olan plastik pencerelerle çok kısa bir zamanda değiştirdik. Anasınıfında okuyan minik yavrularımızın konforu ve sağlığı için yer kaplamasını halıfleks yaparak çok daha sağlıklı bir ortama kavuşturduk. Sonrasında ise bize iletilen liste doğrultusunda destekçilerimizin sağladığı katkılarla okulumuza bir adet diz üstü bir adette masa üstü olmak üzere iki adet bilgisayar kazandırdık. Sınıflarda eğitim kalitesinin artması için iki adet projeksiyon cihazını tesisat bağlantısı ve kurulumlarıyla birlikte yaptırdık. İki adet yazıcı tarayıcı ve fotokopi özelliği olan cihazımızı ve 3 adet ses sistemini teslim ettik. İhtiyaç duyulan bir adet klimayı temin ederek montajını yaptırdık. Okulda ihtiyaç duyulan bir adet buzdolabını temin ederek idaremize teslim ettik.” dedi.

    Okul Bahçesinde Öğretmenler Günü münasebetiyle okul idaresi, öğretmenleri, öğrenci velileri ve Açed tarafından tertiplenen kutlamaların bir de özel konuğu vardı.

    Kuzuculu Mahallesindeki Emralkayası bölgesinin eğitim öğretim ihtiyacının karşılamasında ilk girişimi yaparak kuruluşunda büyük emekleri olan Kuzuculu Belediye eski Başkanı Zühtü Çelebi’de derneğin okulu sahiplenerek eksiklerini gidermek için verdikleri çabayı takdirle karşıladığını belirterek onlarla iftihar ettiğini belirtti.

 


 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet