Skip Navigation Links

2015’e 15 proje

Arsuz Belediye Meclisi’ne “2015 yılı yatırımları” damga vurdu

Arsuz   A+a-

 

    Arsuz Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleştirdi. Arsuz Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya, ilçeye değer katacak olan ve büyükşehir meclisinde de onaylanarak kabul edilen 15 yatırım projesi damga vurdu.

    Gündem dışı konuşmalarda söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 Yılı Mali Bütçesi’nin 659 milyon 549 bin 747 lira olarak onaylandığını anımsatarak, bunun yaklaşık 300 milyonunun yatırım için, 359 milyonunun da gider olarak belirlendiğini ifade etti. Arsuz ilçe bütçesinin, büyükşehir yatırım bütçesinin yaklaşık yüzde 8’ine denk geldiğini belirten Culha, 2015 yılı yatırım programında Arsuz için yer alan 15 yatırım kalemi için 22 milyon 197 bin lira bütçe ayrıldığını dile getirdi.

 

 

    Arsuz’un silueti değişecek

    2015 yılının Arsuz için yatırım ve hamle yılı olacağını ifade eden Culha, yatırım programı ve tutarlarını ise şöyle açıkladı: Arsuz Hizmet Binası(1 milyon), Arsuz çok amaçlı salon tesisleri(1 milyon), Arsuz Spor Kompleksi(1 milyon), Arsuz Kültür Merkezi(1,5 milyon), Arsuz Mezar Kompleksi ve taziye evi(1 milyon), Arsuz’un halihazır haritasının yapılması(460 bin), Arsuz Jeolojik ve Jeoteknik Etüd Yapım işi(1.035 milyon), Arsuz’a üç adet köprü yapılması(3 milyon), Arsuz Samandağ Yolu 20+700 kilometresinde köprü yapılması(1 milyon), Arsuz Samandağ Yolu 19+200 ve 19+900 kilometresinde köprü yapılması(1.2 milyon), Arsuz Karahüseyinli Sulama Göleti Projesi(250 bin), Arsuz – İskenderun mezbaha tesis yapım işi (2.5 milyon), Arsuz Höyük Orman içi mesire alanı(1.5 milyon), Arsuz Nazım İmar Planı yapım işi (920 bin), Arsuz yol yapım gideri(4.832 milyon).

    Karaağaç ve Arsuz olmak üzere iki ayrı noktada da semt pazarı yapılacağını anlatan Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Arsuz’a yapacağı 8 adet çok amaçlı hizmet merkezi ve 2 adet kültür kompleksi için de hazırlıklara başladığını ifade etti.

 

   Kepirce adı Çengen olarak değiştirildi

    Başkan Nazım Culha’nın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Meclisin birinci maddesi komisyona havale edilirken, Kepirce Mahallesi Muhtarı İrfan Candemir’in yazılı dilekçesiyle gündeme alınan Aşağı Kepirce Mahallesi’nin Çengen Mahallesi, Yukarı Kepirce Mahallesi’nin adının da Yukarı Çengen Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısına katılan Muhtar İrfan Candemir, toplantı sorası yapılan isim değişikliğinden dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve meclis üyelerine teşekkür etti.

 


2015’e 15 proje  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet