Skip Navigation Links

Ak Parti İskenderun’da Tarihi Oylama… “Tosun” İle Devam

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarihi günlerinden bir günü daha geride bıraktı.

Politika   A+a-

   Çift liste ile 5. Olağan kongresine giden Ak Parti’de İlçe Başkanı Vedat Tosun ile yola devam kararı alındı. İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen Ak Parti 5. Olağan Kongresine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’te katıldı.

    Vedat Tosun ve Mehmet Kesik’ten oluşan 2 ayrı listeyle gidilen kongrede Vedat Tosun 208 oy ile ipi göğüsleyen taraf olurken Mehmet Kesik ise 120 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

 

 

        İşte Vedat Tosun’un Listesi

 

    AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı Başkan Vedat Tosun’un listesi şu şekilde oluştu; “Fikri Oğuz, Tuğba Ulutaş, Ebru Beyaz, Hami Atçı, Recep Sivri, Zeynel Abidin Görgen, Şehmuz Ayaz, Fevzi Güven, Mustafa Sakin, Ayhan Bodur, Hüseyin Ertan, İsmail Açıkgöz, Muhsin Yeter, Hatice Durgu, Hakan Yanç, Ali Cığıl, Emin İşler, Ümran Gültekin, Abdulkadir Büyüközer, Mehmet Osman Kaya, Cevdet Ünal, Orhan Turgut, Rahmi Uğur, Hüseyin Fidan, Şeyma İrtem, Ayhan Dağdeviren, Hamdi Atay, Halil Deliveli, Gülhan Bedir”

 

    Bizi Dinlerlerse İktidara Alternatif Olabilirler

 

    Gerçekleşen kongrede ülke gündemine dair birçok açıklamada bulunan Bakan Faruk Çelik ise muhalefet parti liderlerine yüklendi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye gitmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan Bakan Çelik; “Sayın Bahçeli Başbakanımızın tavsiyesini dinleyip Tunceli’ye gitti.Sayın Başbakanımızın bu tavsiyelerini Sayın Bahçeli yerine getirmeye devam ederse Sayın Kılıçdaroğlu’da bizi dinlemeye devam ederse belki yakın gelecekte iktidara alternatif olmaları söz konusu olabilir” dedi.

 

    Bahçeli Tunceli’ye Gitti Memnun Olduk

 

   Tunceli’ye giden MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tavsiyesini dinleyerek hareket ettiğini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu kaydeden Bakan Çelik; “Sayın Bahçeli Sayın Başbakanımızın tavsiyesine uyarak Tunceli’ye gitti. Gerçekten çok memnun olduk. Bu tavsiyelere uymaya devam ederse muhalefet açığının ortadan kalkacağı inancı içerisindeyim. Çünkü biz yorulduk hem iktidar olacaksın hem muhalefet olacaksın. Rica ediyoruz. Herkes aklını başına alsın. Muhalefet muhalefetlik görevini yapsın iktidar kendi görevini yapsın. Sayın Başbakanımızın bu tavsiyelerini Sayın Bahçeli yerine getirmeye devam ederse Sayın Kılıçdaroğlu’da bizi dinlemeye devam ederse belki yakın gelecekte orta vadede iktidara alternatif olmaları söz konusu olabilir” diye konuştu.

 

   Dünyanın Çözemediği İşsizliği Hangi Proje İle Çözeceksin

 

   Bugün Adana’da Partisinin 7. Bölge toplantısına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işsizlik ile ilgili yaptığı konuşmasına cevap veren Bakan Çelik; “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki en kolay iş devleti yönetmek. 4 yıllığına bana görev verirseniz ne iyi olur diye adeta millete yalvarıyor. İşsizliği bitireceğim diyor. İşsizlik dünyanın bir gerçeği. Amerika’da %6, Amerika’da gençler arasında işsizlik %13. Avrupa Birliğinde %11 gençler arasında ise %22. Yunanistan’da %55, İspanya’da %50’ye dayanmış. Türkiye’de ise % 9 ila 10 arasında bir işsizlik oranı var Sayın Kılıçdaroğlu işsizliği bitireceğim diyor. Helal olsun deriz. Bir proje söyle bakalım. Nasıl bitireceksin. Dünyanın çözemediğini hangi proje ile çözeceksin” dedi.

 

    Geziciler Yalova’da Gezsin

 

   Yalova’da CHP’li belediyenin yaptığı ağaç katliamına da değinen Bakan Çelik, gezi eylemcilerine seslenip; “Bu ülkede her şey yolunda giderken gezi olaylarını düzenlediler. Ve gezi olaylarıyla caddelere çıktılar. 3 ağaç dediler kıyametleri kopardılar. Gezicilere şimdi sesleniyoruz; Yalova Belediyesi gencecik çınarları kesiyor gelinde Yalova’da gezin biraz” diye konuştu.

 

   5 Yılda 6 Milyon İstihdam Gerçekleştirdik

 

   Türkiye 5 yılda 6 milyon istihdam gerçekleştirildiğine dikkat çekip Dış politikada insan odaklı bir çizgi izlediklerine vurgu yapan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürü; “İstanbul boğazını denizin altından deldik geçtik. Paradan sıfırları attık. Uzaya da uyduyu fırlattık. Bunları temeli at git Ankara’da yat anlayışını ortadan kaldırarak yaptık. Türkiye çığ altında kalmıştı bizler çağ atlatacak kararlar alarak bu noktaya geldik. Dış politikada insan odaklı bir çizgi izliyoruz. Batı buna çıkar diyor. Biz ise mazlumlara kucak açmaya devam ediyoruz. Sisi’ye sahip çıkın diyorlar. Sisi’den yana olun diyorlar. Esad’dan yana olun diyorlar. Allah aşkına bu millet tarih boyunca ne zaman zalimden yana olmuş ki kalkıp zalimden yana olsun. Olmadık. Olmayacağız.Çözüm sürecini başlattık. Kan, kin bitsin dedik. Ama bizim bu iyi niyetli düşüncelerimizin nasıl istismar edildiğini hepiniz dikkatle izliyorsunuz. Bizler Ak kadrolar olarak sorunları torunlara bırakmayacağız inşallah. Bizim başarı olamadığımız bir konu var. Bu konuda muhalefetin ufkunu açmakta başarılı olamadık. Sıkıntı Türkiye’de muhalefetin projesi yok. Muhalefetin vizyonu yok. 9 seçimdir yeniliyorlar halen konuşuyorlar. 15 parti bir araya geldi bir Tayyip Erdoğan yapamadılar halen konuşuyorlar”

 

    Krediyi Alamazlarsa 280 Bin Kardeşimizin Emekliliği Sıkıntıya Girer

 

   Son olarak SSK primlerinin yapılandırma sürecine de değinen Bakan Çelik, “Sosyal güvenlik konusunda 76 milyonu kapsam altına aldık. Herkesi genel sağlık sigortasından yararlandırır noktaya geldik. 55 katrilyon lira sağlık için harcama yapıyoruz. 18 yaşın altında ki herkes bedelsiz bir şekilde sağlıktan yararlanıyor. Türkiye’de 700 bin iş yeri 1 milyon 600 bine çıktı. 5 milyon çalışan 13 milyona çıktı. Ama iş sağlığı güvenliği konusunda her sene 1200 – 1500 kişi hayatını kaybediyor iş kazalarında. Ne yapmamız gerekiyor. Biraz farkındalık çerçevesinde olaya bakmamız gerekiyor. İşçi de bizim, işveren de bizim. Sorumlu işveren, sorumlu işçi anlayışını mutlaka devreye koymamız gerekiyor. Aksi takdirde bu acılar hepimizin yüreğini dağlamaya devam eder. SSK primlerinin yapılandırılması ile ilgili süre 31 Aralık’ta doluyor. Şu anda 1 milyon vatandaşımız yapılandırmak için müracaat etmiş ve yaklaşık 1 katrilyon da ödeme yapmış. Bu sürenin bütün borçlular tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca 280 bin Bağ-Kur Sigorta borcu olan, emekliliği gelmiş olan bağkurlulara Halk Bankası ile bir sözleşme yaptık. Ve oradan kredi alarak borçlanıp emekli olma imkanı getirdik. 280 bin bağkurlu eğer bu süreyi iyi değerlendiremezse, bu zaman içerisinde bu krediyi almayı başaramazlarsa 280 bin kardeşimizin emekliliği sıkıntıya girecek” açıklamasına yer verdi.

    Sona eren konuşmasının ardından İskenderun Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Çelik’e künefe ikram edildi. Çelik’e Hatay Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildal’da eşlik etti.

 


Ak Parti İskenderun’da Tarihi Oylama…   “Tosun” İle Devam  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet