Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hedeflenen Proje Uygulamaya Başlandı

Filtrecilikte Kalitenin Arttırılması Hedeflenen Proje Uygulamaya Başlandı

Eğitim   A+a-

 İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi projelerdeki başarılarını sürdürüyor. Merkez müdürü Cafer Ertuğrul Gök, yaptığı açıklamada, merkezlerine ait Türkiye'de Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesinin arttırılması Hibe Programı çerçevesinde kabul edilen "Filtrecilik Meslek Eğitiminin Kalitesinin Arttırılması" projesinin imzalanarak uygulanmaya başlandığını açıkladı. Projenin 12 ay süreceğini kaydeden Gök; “Projemizde ortak kurum İskenderun Organize Sanayi Bölgesi ve İskenderun Rehberlik Araştırma Merkezi’dir. İskenderun Rehberlik Araştırma Merkezi meslek ve kariyer rehberliği konusunda projemize katkıda bulunacaktır. İştirakçi firmalar; bölgemizde filtre sektörünün önde gelen kuruluşlarından ASAŞ Filtre, Genel Filtre, AGM Otomotiv ve SARDES Filtre fabrikalarıdır. İskenderun' da yerel sektör sayılan ve Türkiye'de üretilen filtrenin % 80 'ini karşılayan filtre fabrikaları bulunmaktadır. Otomotiv ve yan sanayinin gelişmesine paralel olarak üretim yapmaktadırlar.Bölgemizin ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunan bu fabrikalarda yaklaşık olarak 2000 kişi çalışmaktadır. Bu fabrikalarda hava, yağ, yakıt, polen gibi değişik türlerde filtreler üretilmektedir. Filtre; doğal kaynakların hızla tükendiği ve kirlenmenin yaşamı tehdit eden boyuta ulaştığı, küresel ısınmanın, su kıtlığının, kuraklığın ve ekolojik dengenin bozulmaya yüz tuttuğu günümüzde araçlarımızda ve çevremizde kullanılması zorunlu olan bir süzme elemanıdır. Filtre kullanılmasını gerektiren yasal düzenlemeler bulunmakla birlikte Avrupa Birliği giriş aşamalarında düzeltme zorunluluğu meydana getirmektedir.

 

MEB Akreditasyon İçin Sunulacaktır 

Projemizde; Filtrecilik mesleğine uygun olan modüllerden faydalanılarak müfredat hazırlanacaktır. Hazırlanan bu müfredat MEB akreditasyon için sunulacaktır. Filtrecilik meslek eğitiminin tanımlanması sonucunda eğitim sistemi içinde yer alması sağlanarak ulusal reformun gelişmesine katkıda bulunulacaktır. Böylece Filtrecilik meslek dalı da MEGEP modülleri içindeki yerini alacaktır. Filtrecilik meslek dalı olarak kabul edilmemiş ve meslek tanımı yapılmamıştır. Projemizde Filtrecilik meslek alanının çerçevesi belirlenecek, içerik geliştirme, kapasitesinin arttırılması çalışmaları yapılacaktır.Filtrecilik mesleğinde eğitimli, yetişmiş, mesleğin gerekliliklerini yerine getirebilecek kapasitede MEB onaylı belgeye sahip elemanlar yetişecektir. Hedef grubumuz öncelik bayanlarda olmak üzere; “15-29 yaş arası, İŞKUR’a kayıtlı işsiz, İskenderun ve çevresinde ikamet eden, En az İlköğretim mezunu, kişilerden oluşacaktır.”

 

Günde 8 Avro Harçlık Alacaklar

Filtrecilik mesleğini yapmaya istekli olan işsiz kadın-erkek olmak üzere 80 kişi merkezimizde günde 8 Avro harçlık alarak teorik eğitimlerini alacaklardır. Eğitimler tamamlandıktan sonra kursiyerler Filtre fabrikalarında 40 saatlik staj yapacak ve pratik eğitimlerini tamamlayarak işe yerleştirilmeleri sağlanacaktır. Eğitimli ve belgeli kursiyerler kalifiye eleman olarak üretime katkıda bulunacaktır. Yapılan eğitim-teknik geziler, stajlar, seminerler ve konferanslar sonunda filtrecilik sektöründe yetişmiş eleman açığını kapatılacaktır.Güçlü ekibimiz sayesinde Filtrecilik mesleğinin tanımı yapılarak eğitim müfredatı hazırlanacak ve projeye katılacakların mesleki,kişisel ve sosyal eğilimlerigeliştirilerek sektörde iş imkanı bulmaları sağlanacaktır.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar