Skip Navigation Links

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz: “İSTİFA EDER 1 DAKİKA DURMAM”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 9 meclis üyesi ile 19 meslek komite üyesinin görevlerinin sona ermesi hakkında

Ekonomi   A+a-

ve gündemde ki konuları değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz; “Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir yanlışın altına imza atmadık. Haksızsam istifa ederim. İTSO’da 1 dakika durmam” dedi.

 

        Kendimizi Başka Bir Pozisyonda Bulduk

 

     Göreve geldikleri günden bu yana bölge’de ticaret ile uğraşan insanlara katkı sağlama amacı doğrultusunda çalışma yaptıklarını ancak kendilerini İTSO’da ki soruşturma sürecinin ardından başka bir pozisyonda bulduklarını kaydeden Yılmaz; “ Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana İskenderun halkının temsilcisi olarak İTSO Başkanlığını yapmaktayım. Geldiğimiz günden bu yana öncelikle farklı projelerden bahsettik. İskenderun’a nasıl fayda sağlarız dedik. Bizler İskenderun’da ticaret ile uğraşan insanlarımızın faaliyetlerine katkı sunmak için çalışmaya başladığımız da kendimizi birden başka bir pozisyonda bulduk. İskenderun Ticaret Sanayi Odasında usulsüzlük yapıldığı yönünde bir takım iddialar vardı ve bizde bu iddiaları savcılığa intikal ettirdik. Şuanda soruşturma süreci halen devam ediyor. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir yanlışın altına imza atmadık. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir yanlışın altına imza atmadık, İskenderun’un en önemli kurum ve kuruluşlardan biri olan odamızda hepimiz, kendi işimizi gücümüzü bırakarak, hiçbir karşılık beklemeksizin, odaya ve bu şehre hizmet etmenin gayreti içerisine olduk” dedi.

 

     Siyaset Gibi Hedefim Yok

 

     17 aydan bu yana görevde olduklarına dikkat çekip hesap verilmeyecek hiçbir alınan karar olmadığına vurgu yapan İTSO Başkanı Yılmaz; “Her kararın arkasındayız. Hesabını soracak insanlara cevabını verecek kadar konuya hâkimiz” diyerek İTSO Başkanlığına planlı bir şekilde gelmediğini kaydetti. Yılmaz; “ben buraya gelirken hiçbir planım olmadı. Siyasete gireceğim gibi zaman zanman söylentiler ile karşı karşıya kaldım. Benim böyle bir hedefim yok. önce bu odayı yakıştığı gibi yönetmem gerekiyor” diye konuştu.

 

    Haklıysak Özür Dilemelerini Bekleriz!

 

     Aldığı kararların mahkeme sürecinde haksızlık ile sonuçlanması takdirinde istifa edeceğini sözlerine ekleyen Yılmaz; “Bende yanlış yapmış olabilirim. Eğer benim bu süreçte bir hatam varsa İTSO’da asla 1 dakika durmam. Kesinlikle istifa edeceğim. Mahkeme sürecinde haksızlığımız ispatlanırsa arkadaşlarımız ile birlikte anında istifa edeceğiz. Ama eğer tersi olursa. Bizim yanlış yaptığımızı bugün söyleyenlerinde bizden özür dilemesini beklerim” dedi.

 

        İnceleme Devam Ediyor

 

     Son olarak, 1.6.2012 ile 30.6.2013 tarihleri arasında yapılan yeni kayıt incelemesinde 9 meclis üyesi ile 19 meslek komite üyesinin görevlerinin sona erdiğini söyleyen Yılmaz, bu konu hakkında incelemelerin devam ettiğini ifade etti. Toplantıya, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Adnan Mursaloğlu, Gassan Kuran, Okan Belli ve Necat Özkaya’da katıldı.

 

 

 


İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz:   “İSTİFA EDER 1 DAKİKA DURMAM” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet