Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türk Eğitin-Sen'den Haşim Kılıç'a Yüzlerce Mektup

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Ana Yasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yüzlerce mektup gönderildiğini açıkladı.

Eğitim   A+a-

 Mektupta 4 yılını doldurmuş idarecilerin Hükümet tarafından çıkartılmış olan bir yasa ile düşürülmesinin hakkaniyete uygun olmadığını dile getirdiklerini ifade eden Akça Ana Yasa Mehkesmesi Başkanı Kılç'ın bu duruma sessiz kalmayacağını inandıklarını söyledi. Akça sözlerine şöyle sürdürdü;

"25 Kasım 2014 Salı günü Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Şubemiz sınırları içerisindeki okullarımızdan toplamış olduğumuz yüzlerce mektubu Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim KILIÇ'a gönderiyoruz. Mektupta 4 yılını doldurmuş idarecilerin Hükümet tarafından çıkartılmış olan bir yasa ile düşürülmesinin hakkaniyete uygun olmadığı, kazanılmış hakların yok sayılmaması gerektiğini belirten ve esastan görüşmesi yapılacak olan yasa ile ilgili kamuoyunda torpil esasını temel alan yönetmelikle hep yandaşların atandığını ve ivedi bir şekilde bu konunun karara bağlanması gerektiğini, kanayan bir yara olduğunu ve yüce mahkemeden adalet beklediğimizi belirttik.

 

Yaşanan bu sürece Anayasa Mahkemesinin bir dur diyeceğini ve adaleti sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu mektuplara Sayın Mahkeme Başkanı Haşim KILIÇ'ın sessiz kalmayacağını ve yasanın iptaline karar verileceğini umut ediyoruz. "

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş