Skip Navigation Links

Küçük Hesaplara Değil Mega Projelere Kenetlendik!!!

Denizciler Mahallesi’nde bulunan İskenderun Karma Esnaf Odası, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ağırladı.

Gündem   A+a-

 İskenderun Karma Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez öncülüğünde Bekbele, Denizciler, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan Mahallelerinde faaliyet gösteren esnaflarla Denizciler Mahallesi’nde bir araya gelen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez’in konuşmasında dikkat çektiği Denizciler Mahallesi’nin hemen yan tarafında bulunan askeri alanın kent ormanı olarak değerlendirilmesiyle ilgili proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Askeri bölgenin yüzde 10’unun imara açılması yoluyla talep edilen rakamı Genel Kurmay Başkanlığı’na ödemeyi planladıklarını belirten Başkan Seyfi Dingil, bölgeye devasa bir kent ormanı kazandırmak hedeflerini müjdeledi.

İskenderun Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin gelir bakımından çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Seyfi Dingl, belediye bütçesinin aylardır Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden geçmemesi nedeniyle bu sürede yapılan tüm ödemelerin usulsüz bir şekilde yapıldığı itirafında bulundu.

Esnafların ruhsat, tabela ve reklam vergisi gibi sorunlarını kısa vadede çözülmesi mümkün sorunlar olarak niteleyen Başkan Dingil, Hükümetten mega projelere destek alarak İskenderun’u hedefledikleri noktaya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. İskenderun’a yeni katılan Bekbele, Denizciler, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan mahallelerinin sorunlarını bildiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, esnaflara yıl sonuna kadar sorunlarının çözülmesi için yardımcı olacaklarını belirterek, küçük sorunlarla değil, mega projelere yoğunlaşarak bölgeyi kalkındırmak hedeflerine dikkat çekti.

 

Esnafların Sorunları Çözülecek..

Merkezi Denizciler Mahallesi’nde bulunan İskenderun Karma Esnaf Odası, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ağırladı.

İskenderun Karma Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez başkanlığında Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle bir araya gelen esnafların sorunları ve bölgede yapılması istenen hizmetlere ilişkin görüşleri konuşuldu. Toplantıya AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri de katkı vererek, esnafların ve bölgede yaşayanların sorunlarının çözümü için önerilerde bulundular.

İskenderun Karma Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez yaptığı konuşmada, esnafların büyükşehir belediyesi geçiş sürecinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, ruhsat ile reklam ve tabela vergisi tarifelerinin İskenderun’un en işlek caddelerindeki esnaflarla eşit olmasının adaletsiz bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Kapanan belde belediyeleri döneminde gündeme dahi gelmeyen uygulamalarla ilk karşılaştıklarını belirten Hüseyin Sönmez, geçiş sürecinde uygulanan tarifelerde indirim ve anlayış beklediklerini söyledi.

İskenderun’a yeni katılan mahallelerde yaşayan insanların sorunları ve beklentilerini 18 ana başlıkta sıralayan Hüseyin Sönmez, “İmar Planlarında ve uygulamalarda yeşil alanlar korunmalıdır, Mahalle aralarında park alanlarının yapılması gerekmektedir, Halk eğitim merkezi şubesinin açılması gerekmektedir, Banka şubesi (özellikle kamu bankası) açılmalıdır, Büyükşehir statüsüne geçiş kolaylaştırılmalıdır, Otopark sorunu çözülmelidir, Trafik kontrolü yapılmalıdır, Sosyal sorumluluk projeleri yapılmalıdır, Kent ormanı yapılmalıdır, Belediye hizmet noktası kalıcı olmalıdır, Kanalizasyon, raylı sistem gibi konularda Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak proje geliştirilmelidir

Beldeler ve mahalleler ile yaylalara otobüs servisi konulmalıdır

Belde mahalle içlerinde ve E-5 üzerinde otobüs durakları yapılmalıdır

Doğalgaz vs. yapımında yollar kazılmakta ve kazılan yerler yapılmamaktadır. Kazılan yerler en kısa zamanda düzeltilmelidir, Balıkçı barınağı ve etrafında sosyal tesisler yapılmalıdır, Yayla yolları yapılmalıdır, Elektrikler yer altına alınmalıdır, İmar planı Büyükşehir Meclisinden geçirilmelidir. Ayrıca, yeni imar planı yapılmalıdır” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sorunları ve önerilerini ana hatlarıyla sıralayan İskenderun Karma Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Sönmez’e teşekkür ederek, küçük sorunların halledilebileceği müjdesini verdi ve bölgenin kalkınması açısından mega projelerin hayata geçirilmesi için gece-gündüz çalıştıklarına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi ile kavga ederek hiçbir şey elde edemeyecekleri gerçeğinin farkına vardıklarını belirten Başkan Seyfi Dingil, hem Ankara’da iktidarla hem de Hatay’da büyükşehir belediyesiyle ortak projeler yürütmek ve bölgeyi Türkiye’nin en büyük ticaret merkezi haline getirmek hedeflerine vurgu yaptı.

 
 
Küçük Hesaplara Değil Mega Projelere Kenetlendik!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet