Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dünya ekonomisinin kalbi fuar ve iş forumuyla İstanbul’da atacak...

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı 26 Kasım’da İstanbul’da başlıyor

Ekonomi   A+a-

 

     İstanbul’da her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 15’inci kez İstanbul CNR Expo Center’da gerçekleştirilecek. 26 – 30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuar, 102 ülkeden gelecek 7.000’i aşkın misafir işadamıyla birlikte toplamda yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

    İslam dünyasının liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” temasıyla toplanacak.

 
 

    MÜSİAD Hatay şube başkanı Fatih TOSYALI, MÜSİAD Fuarı ve IBF kongresi hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

 

    Açıklamada;

    ‘’İstanbul’da iki yılda bir Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen, Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki yabancı şirketlerin ve işadamlarının katıldığı 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcı firmayı, 102 ülkeden 7 bin seçkin işadamını, 200 bin yerli ziyaretçiyi ve 1000 şirketin stantlarıyla yer alacağı katılımcıyı 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek.

 

    İstanbul’u dünya ekonomisinin merkezi haline getirecek olan 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi (International Business Forum – IBF) 26 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Açılış törenini öncesinde; MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak açılış konuşması yaparken, misafir ülkelerin devlet başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolduran yaklaşık 5000 kişiye hitap edecek fuara ve IBF kongresine Hatay şubemizden kalabalık bir iş adamı heyeti katılım sağlayacak.

 

    18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi’nin “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” başlıklı açılış oturumunda İslami bankacılık ve İslami finans trendleri konuları ele alınacak. IBF Başkanı Erol Yarar’ın konuşmasının ardından İslami Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Dr. Ahmed Mohammad Ali ve İslami Bankacılık Dergisi (Islamic Banker Magazine) Editörü Mushtak Parker konuyla ilgili sunumlarını paylaşacak.


15’inci Uluslararası MÜSİAD Fuarı’na katılan şirketler Ekonomi Bakanlığı ve IBF heyetleriyle birlikte diğer katılımcı firmalarla da ikili iş görüşmeleri yapma imkânına sahip olacaklar. Yepyeni iş olanakları ve işbirliklerinin sağlanması ve ticaret hacminin genişlemesi amacıyla düzenlenen ikili iş görüşmeleri etkinliği, yerli firmaları uluslararası firmalarla aynı masada buluşturuyor.

 

    15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında gündemdeki önemli konuların tartışılacağı eş zamanlı oturumlar da düzenlenecek. 28 Kasım Cuma günü başlayacak oturumlar dizisinde Helal Turizm, Dijital Girişimcilik Paneli gibi oturumlar gerçekleştirilecek.

 

    MÜSİAD Fuarı Hakkında

    MÜSİAD Uluslararası Fuarı, her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul’da düzenlenmektedir. Etkinlik, fuar katılımcı işadamları ile yatırımcıları bir araya getirerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunmaktadır. Büyük ticaret kapasitesi ve gönül birliği organizasyonuyla, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamları, yerli ve yabancı stant katılımcılarıyla uluslararası düzeyde organize edilmektedir.

 

    1993 yılında İzmir Enternasyonal Fuar alanında başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarı, açıldığı günden bugüne kadar toplam 1 milyon 800 bin üzerinde ziyaretçi sayısıyla bir marka haline gelmiştir.

 

www.musiadfair.com

 

Uluslararası İş Forumu (IBF-International Business Forum) Hakkında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, yerli ve yabancı işadamlarının katılımıyla, sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar, ortamlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden, kamu ve özel sektörü bir araya getiren, 1995 yılından bu yana her yıl mutat olarak gerçekleştirilen uluslararası bir platformdur. “Müslüman İşadamları arasında Global İş Ağı” kurulması ilkesinden yola çıkılarak kurulan bu seçkin platform, 22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu (BOG) tarafından yönetilmekte ve güvenilir küresel bir iş ağı sunmaktadır.

    Aynı zamanda Uluslararası İş Forumu (IBF), başkanlığını T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün yürüttüğü ve T.C. Kalkınma Bakanlığınca koordine edilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)’nin 2006 yılından bu yana resmi iş forumudur.

 

   İslami Finans Dünyası özel oturumlarla 18. IBF Kongresi’nde

 

    İslam dünyası liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin 18’inci toplantısı, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na paralel olarak 26-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    18. IBF Kongresi kapsamında düzenlenecek “İslam Ülkelerinde Fon Kaynak Kullanımı” ve “Yeni Nesil Finansman Modelleri” konulu oturumlara İslam ülkelerinin önde gelen finansçıları ve yöneticileri katılacak.

 

     1995 yılından bu yana her yıl düzenli olarak küresel çapta kamu ve özel sektörü bir araya getiren, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden

uluslararası bir platform olan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF-International Business Forum) Kongresi, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eşzamanlı olarak CNR Expo Center’da toplanacak. Kongre kapsamında düzenlenen panellerde İslam ülkelerinde finans sistemi tüm yönleriyle ve İslam ülkelerinin önde gelen finansçı ve yöneticilerinin katılımıyla ele alınacak.

    26 Kasım 2014 Çarşamba günü düzenlenecek iki IBF panellerinin ilk oturumu “İslam Ülkelerinde Fon Kaynak Kullanımı: Etkin ve Verimlilik Bakışı” başlığıyla Islamic Banker Magazine Editörü Mushtak Parker moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panele Dünya Bankası Küresel İslami Finans Merkezi Direktörü Zamir Iqbal, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, BAB Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayramoğlu ve İslam Kalkınma Bankası Hazine Departmanı Yatırım Bölüm Müdürü Abdullah Karataş konuşmacı olarak katılacak.

    Saat 09.45’de başlayacak ilk oturumda İslam ülkelerinde fon kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı; İslam ülkelerinde fon dağılımı, fonların dağılımındaki sorunların tespiti, nedenleri ve sonuçları; İslam ülkelerinde yaşanan fon fazlası/fon açığı dengesizliğinin aşılması için getirilen öneriler tartışılacak. Ayrıca oturumda İslam ülkelerinin Maliye Bakanları, Hazine Müsteşarları ve Merkez Bankası Başkanlarının yorumlarına yer verilecek.

    Aynı gün ve yine saat 09:45’te başlayacak eş zamanlı düzenlenen ve moderatörlüğünü Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş’ın yapacağı ikinci oturumda ise “Yeni Nesil Finansman Modelleri” tartışılacak. İslam ülkelerinde şirketlerin, bireylerin ve devletin finansman ihtiyacı ile kurumlar ve bireylere yönelik finansman modellerinin sorgulanacağı bu oturumun konuşmacıları Edbiz Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Humayon Dar, Kreatoc Zest Ltd. İcra Direktörü Tarek el Diwany, HSBC Amanah Yönetim Kurulu Başkanı Rafe Haneef, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. İbrahim Turan ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut olacak.

 

     18. IBF Kongresi ile ilgili görüşlerini belirten MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Sayın Fatih TOSYALI, “1995 yılından bu yana her yıl düzenlenen, bu yıl da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen IBF kongresi, Müslüman işadamları arasında global iş ağı kurulması ilkesine sahip seçkin bir platformdur. İslam iş dünyasının en önemli isimlerinin yer alacağı kongrede düzenlenecek oturumlarda, “küresel finans krizinin nedenleri”, “İslam Ülkelerinde fon kaynak kullanımı”, “yeni nesil finansman modelleri”, “finansmana erişim”, “ortaklık geliştirme”, “kurumsal itibar”, “fikri mülkiyet haklarının korunması”, “haksız rekabetin azaltılması” ve “kayıt dışılığın azaltılması” gibi hususlar değerlendirilerek somut öneriler sunulacak” dedi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş