Skip Navigation Links

Ankara’da Arsuz, Belen ve Kırıkhan Coşkusu…

Ankara’da gerçekleştirilen Hatay günlerinin en renkli standları arasında Arsuz, Belen ve Kırıkhan Belediyelerinin standları yer aldı.

Gündem   A+a-

 Hatay günlerine ilk kez katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’a olan ilgi neredeyse standlarda teşhir edilen ürünlerden fazlaydı.

Ankara’da yaşayan Hataylılar’dan Arsuz, Belen ve Kırıkhanlılar’ın başkanlarına duydukları özlem kameralara yansırken, memleketlerinin birbirinden lezzetli ürünlerine sıra gelince kısa sürede tükendi.

Memleket hasretini standlardaki hemşehrileri ve birbirinden lezzetli ürünlerle gidermek gayretinde olan Ankara’da yaşayan Hataylılar’ın yanı sıra, Hatay mutfağını tanımak isteyen binlerce kişi neredeyse standlarda ürün bırakmadı.

Bu ilgiden memnun halleriyle dikkat çeken Nazım Culha, Adnan Vurucu ve Ayhan Yavuz’u ziyaret eden çok önemli de bir konuk vardı. Bir çok konuk gibi özel ama beş yıl gibi uzun bir süre Hatay Valiliği yapan ve şuanda da Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Celalettin Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, standları tek tek gezerek Hatay’a olan hasretini giderdi.

8. Gün Haber kamerasına duygularını aktaran Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bakın nasıl konuştular:

 

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha: Biz mutluyuz bu kadar ilgi bizi sevindiriyor. İşte Arsuzlu’nun yerini teşhir ediyoruz. Burada Arsuz’da üretilen kabak tatlısı, turunç reçeli, turunç tatlısı, ceviz tatlısı hem ilçemizin güzelliklerini hem ürünlerini tanıtıyoruz. Bu kadar rağbet bizi sevindiriyor. Bu ilçemizi tanıtmak adına güzel bir fırsat.

 

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu: Bu benim ilk gelişim üçüncü Hatay günleri Belen ama yoğun bir ilgi var bundan da son derece memnunluk duyuyoruz.

Bizim burada kendimize has Derebahçe’nin narı. sucuk bu da Belen'de yapılan bir sucuk değil Benlideresi'nde yapılan bir sucuk Belen'in yöresel ürünlerinden Türkiye'de tek bir Derebahçe'de bulunan bir meyvedir bu. Bu lezzet burada başka bir yerde bulamazsınız.

Biz memnunuz yoğunluktan ilgiden. Belen'i tanıtıyoruz Hatay'ı tanıtıyoruz Ankara'lılara. Bugünkü açılış töreninde de bunları konuştuk, hayırlısı olsun.

 

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz: Öncelikle Hatay'ın tarımında Kırıkhan'ın çok önemli bir yeri var. Özellikle tarih anlamında kültür anlamında sofra kültürü anlamında. Kırıkhan'ımızı özellikle tarım anlamındaki ürünleriyle tanıtmaya çalışıyoruz kültürüyle tanıtmaya çalışıyoruz damak tadıyla tanıtmaya çalışıyoruz. Kendi yöresel ürünlerimizle burada sergilediğimiz mahalle anlamında çorba diye nitelediğimiz yine bu sezon olmaz ama bizim ısrarla bugüne sakladığımız kavunumuz narımız nar suyumuz yine birkaç gün sonra çıkacak olan havucumuz bununla beraber kendi bölgemizin damak tadını toprak ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Tabi önemli olan bu değil buradaki gönül dostlukları gönül köprülerini oluşturabilmek. Biz bu vesileyle Hatay'la Türkiye arasında o köprüyü oluşturmada o insanların sevgiyi barışı hoşgörüyü kardeşliği bir Hatay kültürü içerisinde o özümseyi yorumlayan ve bunu da dünyayla kucaklaşıp bir medeniyet kenti olma özelliğini taşıyan Kırıkhan Hatay içerisinde de Kırıkhan'ı bu vesileyle Ankaralı hemşerilerimizle kucaklaştırmaya çalışıyoruz.

 
Ankara’da Arsuz, Belen ve Kırıkhan Coşkusu…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet