Skip Navigation Links

Arsuz Yolu Ölüm Saçıyor!

Bu Yol Can Almaya Devam Edecek Mi?

Yaşam   A+a-

 Arsuz Yolundaki Çalışmaları Kim Denetliyor?

Yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlanan ve halen bitirilemeyen 30 km. Arsuz yolu, can almaya devam ediyor. Bu yolda, kimi zaman yapım çalışması sırasında yapılan ihmallerin yarattığı kazalarla kimi zaman ise dikkatsizlik ve aşırı hız sonucu birçok insan ya sakat kaldı ya da yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz hafta da müşterisine sipariş götürürken karayollarının yol yapımı sırasında açtığı menfeze düşen Şemsettin Karakurt’un olay yerinde yaşamını yitirmesinin ardından alınan önlemler o kadar yetersiz ki her an bir kaza haberi daha gelebilir.

Olay sonrası gerek çukur önlerine gerekse yola girişi sağlayan noktalara yerleştirilen bantların kopmuş olması ve vatandaşların o yolun kapalı olup olmadığını bilmemesi o yolda araçların rahatça dolaşmasına olanak sağlıyor. Özellikle önlemlerin alındığı ilk noktadan son noktaya kadar herhangi bir denetleyici merciinin bulunmaması yeni bir kaza ile karşı karşıya gelinmesi kaçınılmazdır.

Menfez kazasında hayatını kaybeden Şemsettin Karakurt’un oğlu Sercan Karakurt, yaptığı açıklamada, bu önlemlerin yol çalışmasının ilk başladığı anda alınması gerektiğini ve denetlemelerin sıklıkla yapılsaydı babasının halen yaşıyor olacağını dile getirirken; “Nedense Türkiye’de önlemler bir cana mal olunduktan sonra alınıyor” dedi.

‘Yapılan bu ihmaller bizden babamızı aldı!’ diyerek dert yanan Karakurt, konuşmasının devamında; “Bir ihmal babamızı bizden aldı. Kazadan hemen ertesi gün yoldaki ihmaller giderilmeye çalışıldı. Ancak alınan önlemler o kadar basit ve acelece alınmış önlemler ki araçlar ve insanlar o yolu hala kullanabiliyor. İnşaat halinde olan bir yolda denetleme neden yapılmaz, neden oraya geçişler engellenemez anlamak çok güç.

Herhangi bir şekilde çukurları aydınlatmaya yarayan ışıklandırmalar bulunmuyor. Ayrıca, uydurmaca şekilde bantlar çekiliyor. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz.? Eğer gerektiği gibi önlemler alınsaydı, babam bugün hayatta olacaktı. Bizim yetkili mercilerden isteğimiz, gereken önlemler en iyi şekilde alınsın ve alınan önlemler sürekli denetlensin. Bizim canımız yandı başka canlarda bu yoldaki ihmallere kurban gitmesin” diyerek sitem etti.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet