Skip Navigation Links

Organ Nakli Koordinatörü Tijen Korkmaz; “Teşvik Önemlidir”

İskenderun Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Tijen Korkmaz, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada,

Sağlık   A+a-

“toplumumuzdaki bilgi eksiklerinin giderilmesi organ bağış bilincinin artırılması halkın organ ve doku bağışı konusunda teşviki önemlidir” dedi.

    Son Çareleri Organ Nakli

   Organ yetmezliği ile tedavi gören hastaların son çarelerinin organ nakli olduğunu kaydeden Korkmaz; “ Kadavradan ve canlıdan organ nakli olmak üzere iki şekilde olur. Canlıdan yapılan nakiller karaciğer, böbrek ve kemik iliğidir. Diğer bütün nakiller kadavradan yapılır. Türkiye en çok karaciğer , böbrek, kalp ve kemik iliği nakli yapılmaktadır. Organ bağışına karar verdiysek bunu ailemizle mutlaka paylaşmalıyız. Bu haftamızın amacı farkındalığı artırmaktır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesi düşmekte iş gücünde ağır kayıplara yol açmaktadır. Önemli bir sorun olan organ yetmezlikleri önemini korumaktadır. Amacımız organ bağışı ve nakli sayılarını artırmaktır. Diyalize giren hasta ile nakil yapılan bir hastanın maliyetleri hesaplandığında %75 daha az organ naklinin maliyetidir. Toplumumuzdaki bilgi eksiklerinin giderilmesi organ bağış bilincinin artırılması halkın organ ve doku bağışı konusunda teşviki önemlidir. Bu konuda hastane olarak bize önemli görevler düşmektedir” açıklamasına yer verdi.


Organ Nakli Koordinatörü Tijen Korkmaz;  “Teşvik Önemlidir”  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet