Skip Navigation Links

Coşkuyla Kutlandı!

Hassa'nın düşman işgalinden kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gündem   A+a-

 
Hassa’nın düşman işgalinden kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bu yıl 91. yılı kutlanan Hassa’nın kurtuluş günü, Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Anıtına çeleklerin sunumuyla başladı.
Hassa Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından tören, Atatürk Şehir Stadyumunda devam etti.
Kurtuluş Bayramı Törenlerine; Belediye Başkanı Mehmet KARATAŞ, Kaymakam Bülent TEKBIYIKOĞLU ve Garnizon Komutanı Binbaşı Yılmaz Levent GÜLER, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mehmet DALKIZ, Çevre Belediye Başkanları, kurum amirleri, köy muhtarlarının yanı sıra geniş halk topluluğu katıldı.
Belediye Başkanı Mehmet KARATAŞ, Kaymakam Bülent TEKBIYIKOĞLU ve Garnizon Komutanı Binbaşı Yılmaz Levent GÜLER birlikte halkın selamını kutladılar.
Hassa Belediye Başkanı Mehmet KARATAŞ yaptığı konuşmada; “Bugün Hassa’nın ve Hassalının bayram günü. Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Atalarımız, bugün ,yani 91 yıl önce, kolundaki esaret zincirini kırmışlar ve biz torunlarına özgürlük yolunu açmışlardır.Bizlere bırakılan bu kutsal emaneti sonsuza kadar taşımalıyız ve taşıyacağımıza söz veriyoruz.Hassa halkı dün,düşmana aman vermediği gibi,bugünde; vatanımızın huzuruna ve bağımsızlığına göz dikenlere aman vermeyecektir.Atatürk’ün çizdiği bağımsızlık yolunda devam edecektir.”dedi.
Başkan KARATAŞ;konuşmasını, “Bayrak inmez,ezan susmaz,Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle tamamladı.
Kurtuluş Bayramında öğrenciler şiir okudu. Antakya Mehteran Bölüğü gösteri yaptı. Yıllardır Hassa Kurtuluş günlerinde gelenekselleşen Ardıçlı Belediyesi Deve Oyunu ekibinin gösterisi, halkın beğenisini kazanarak, büyük alkış aldı.
Tören yürüyüşlerinden sonra, kutlama sona erdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet