Skip Navigation Links

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ MÜACADELESİ İÇİN TİM OLUŞTURULDU

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce narenciye ürünlerinin gelişimini engelleyen ve kalitesini düşüren

Ekonomi   A+a-

Akdeniz sineği ile mücadele kapsamında oluşturulan özel ekipler, düzenli olarak bahçelerde denetim yapıyor.

    Ağaçlara tuzaklar kuran Akdeniz meyve sineği timi, zararlının erken tespit edilmesine ve gerekli mücadelenin başlatılmasına olanak sağlıyor.

   Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, ilçede narenciyenin önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.

    İlçede, 70 bin dönüm alanda ortalama 300 bin ton narenciye üretimi yapıldığını ifade eden İnal, ürünlerin iç piyasanın yanı sıra ihracata gönderildiğini belirtti.

    Ürüne zarar vererek kalitesini düşüren, bu nedenle ihracatta da sıkıntı oluşturan Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında tim oluşturduklarını vurgulayan Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal şöyle konuştu: "Kurduğumuz 9 kişiden oluşan 3 tim, hemen her gün arazide çalışma yapıyor. Ağaçlara tuzaklar kuran ekiplerimiz, sineğin tespit edilmesi halinde gerekli mücadele için olanak sağlıyor. Bu sayede zararlıyla erken mücadele başlatıp, üründeki kalite kaybını en aza indirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

   Akdeniz meyve sineğini yok etmek için biyoteknik mücadele yöntemi olan kitlesel tuzaklar kullandıklarına işaret eden İnal, bu tuzakların hasada kadar bahçede asılı tutulmasının önemini vurguladı.

 


Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet