Skip Navigation Links

Payas’ı Yeniden Yarattılar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci üyeleri, Payas’ta yaptıkları 13 günlük yaz kampının son gününde

Payas   A+a-

 

    Payas için hazırladıkları projeleri Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde sergilediler. Proje Sergisine Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Payas Belediyesi Meclis Üyeleri ve çalışanları katıldı. 8. Yaz Kampı adı altında 13 gün boyunca Payas ve Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi adına projeler yapmak için gece gündüz çalışan mimar ve mimar öğrenciler, hazırladıkları projeleri külliye içerisinde görsel paftalarla sergilediler. Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi ve çevresi, Payas Çayı ve Payas Kalesi için hazırladıkları projeleri katılımcılara anlatan mimarlar, bu projelerle neyi amaçladıklarını ve buralarda nasıl bir değişimin olacağını ayrıntılarıyla anlattılar.

    Payas’ı Renklendirecek Projeler

    Payas’ın gelişimini ve değişimini sağlayacak, Payas’a renk katacak projeler hakkında bir konuşma yapan Başkan Bekir Altan, öncelikle projelerde emeği geçen herkese minnet duyduğunu ve teşekkür ettiğini söyledi. Payas’a gelerek, Payas’ın gelişimi adına projelerin hazırlandığını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Altan, Payas’ın ve Külliye’nin daha da hareketleneceği ve ilgi odağı olacağını sözlerine ekledi. Külliye’nin tarihi açıdan çok önemli olduğunu ve gelecek nesile bırakılacak en güzel miras olduğunu söyleyen Altan, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesini tekrar faaliyete geçirmek için çok fedakarlıklar yaptıklarını söyledi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, yaptıkları konuşmada Payas’da olmaktan ve Payas için proje yaptıklarından dolayı çok mutlu olduklarını ve projelerin yapılması sırasında hiçbir yardımı ve desteği esirgemeyen Bekir Altan’a çok teşekkür ettiler. Konuşma sonrasında Mehmet Soğancı, Altan’a plaket verdi. Ayşegül Oruçkaptan ise projede emeği geçenlere ve Payas Belediyesi çalışanlarına Teşekkür Belgesi verdi.

 


 
Payas’ı Yeniden Yarattılar  foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Payas’ı Yeniden Yarattılar  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet