Skip Navigation Links

“Başarılı sporculara sahibiz”

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı ziyaret etti

Arsuz   A+a-

 

    Desteğe teşekkür

 

    Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Başkan Yardımcısı Erol Erdim ve FUTSAL Merkez Hakem Kurucu Üyesi Murat Dönmez ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti.

    8-12 Eylül tarihleri arasında İskenderun ve Sakarya Kapalı Spor Salonları’nda gerçekleşen B2-B3 Futsal 2. Lig ve Yükselme Grubu Müsabakalarına katılan 19 takım ve yaklaşık 300 sporcuya verdiği destekten dolayı Başkan Nazım Culha’ya teşekkür eden Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, turnuvanın bugün yapılacak olan son karşılaşmalarla sona ereceğini söyledi.

 

    “Başarılı sporculara sahibiz”

    Özürlüler Yasası ile birlikte son yıllarda engelli sporunda büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Çetin, “Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu olarak goalball, futsal, yüzme, halter, satranç, judo, voleybol, atletizm olmak üzere 8 branşta hizmet veriyoruz. Amacımız; Türkiye’nin değişik illerinde sporu yaygınlaştırarak, görme engellileri spora teşvik etmek, sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve başarılı sporcuları Türk sporuna kazandırmaktır. Onlara, spor aracılıyla özgüvenlerini artırıp kendilerine yeterli bir birey haline gelmelerinde yardımcı olmak istiyoruz. Görme engelliler olarak takım sporlarında en fazla madalyayı kazanan federasyonuz. Bu başarılarımızın artarak devam edeceğine de inanıyorum'' derken, Arsuz’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

    “Engellilerin ilgiye ihtiyacı var”

    İskenderun’da düzenlenen B2-B3 Futsal 2. Lig ve Yükselme Grubu Müsabakaları için bugün saat:15.00’te Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonu’nda kupa töreni düzenleneceğini söyleyen FUTSAL Merkez Hakem Kurucu Üyesi Murat Dönmez ise, “Elde ettiğimiz başarılar, engelli sporcularımıza fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini gösteren en büyük kanıttır. Sporcularımızın diğer çocuklarımızdan hiçbir farkı yok. Onların, sadece ilgiye ihtiyacı var” dedi.

 

    “Engelliler, başarılarıyla mesaj veriyor”

    Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise engellilerin sporla yaşama daha çok sarıldığını vurguladı. Görme engelli sporcuların almış oldukları başarılarla, kendilerine fırsat verildiğinde en zoru dahi başarabileceklerinin mesajını dünyaya duyurduklarını ifade eden Culha,daha sonra konuklarına Arsuz hakkında bilgi verdi.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet