Skip Navigation Links

Yeraltındaki su patlağının onarım çalışması sürdürülüyor

Süleymaniye mahallesinde eskiyen su şebekesinin yarattığı arıza su kesintisine neden oldu

Gündem   A+a-

suar%C4%B1za%20b.jpg" alt="" />
 
Süleymaniye mahallesinde eskiyen su şebekesinin yarattığı arıza su kesintisine neden oldu
 
Yeraltındaki su patlağının onarım çalışması sürdürülüyor
 
Ömrünü tamamlamış eski su şebeke borularının yarattığı arızalar, su kesintisine neden oluyor. İskenderun Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri, Süleymaniye ve Yenişehir mahallesinde, eskiyen su şebekesindeki su patlağının yeraltına gitmesi nedeniyle arızayı tespit çalışması yaptı.
Su patlağından yeraltına giden arızalı bölgeyi belirleyen Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri, onarım çalışması gerçekleştirdi.
Süleymaniye Mahallesi’nde Yavuz Sultan Selim caddesi, Şehit Harun Kılıç caddesinin bir kısmında ve Yenişehir mahallesinde çürümüş, patlamış su borularından yeraltına giden arızayı belirleyen ekipler, onarım çalışması yaptı.
 
Yerüstüne çıkmayan arızanın tespiti zaman alıyor
Sokaklara su veren 50 yıllık şebeke borusunun küt kırılması ve ortaya çıkan su kaçağının yeryüzüne çıkmayıp yeraltına gitmesi nedeniyle, ekipler önce arızayı tespit çalışması yapıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri, sorunun eski ve çürümüş su şebekesi nedeniyle meydana geldiğini ifade ederek, “Su şebeke boruları ömrünü tamamlamış. Bu nedenle çürümeler, küt kırılma ve patlak meydana geliyor. Bu boruların 20 yıl önce değişmesi gerekirdi. Sürekli su patlağı sorunu yaşanıyor. Yeraltına kaçan su patlağı üstte görülmediği için tespit etmek zor oluyor ve zaman alıyor. Önce arızalı bölgeyi tespit etmeye çalışıyoruz. Tespitin ardından hemen onarım çalışması yaparak sorunu çözüyoruz. Ancak su şebekesinin çok eski olması nedeniyle, bir yerdeki sorunu giderirken, başka bir yerde başka bir arıza ortaya çıkıyor. Süleymaniye mahallesinde de böyle bir sorun yaşandı. Bir arızayı giderirken, aynı anda başka bir arıza tespit edildi. Aynı bölgede üç ayrı arıza onarıldı. Bölgenin su sıkıntısına neden olan diğer arızaları tespit ve onarım çalışması aralıksız devam edecektir” dediler.
 
Arızalanan su pompaları onarıldı
Eski ve çürümüş su şebekesinden dolayı yeraltındaki su patlağı ve elektrik kesintisi nedeniyle su pompalarında aynı anda arıza meydana gelmesi su sıkıntısına neden oldu.
Elektrik kesintisinden dolayı Süleymaniye ve Yenişehir mahallelerinin muhtelif sokak ve caddelerine su temin edilen üç pompa arızalandı ve bu nedenle bazı evlere su verilemedi.
Vatandaşların su ihtiyacı İtfaiye’nin aralıksız çalışmasıyla karşılanmaya çalışıldı. Yapılan çalışmayla pompalardaki arızalar giderildi ve bölge su almaya başladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet