Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Osmanlı Yemekleri Büyük Beğeni Aldı

Tarihi Osmanlı Yemekleri Tarihi Külliye'de Tanıtıldı

Payas   A+a-

 

    Hatay Valiliği tarafından "Hatay İl Yenilik Platformu" projesi kapsamında düzenlenen "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri"nin üçüncü günü Payas'ta gerçekleştirildi.

 

    17 Akdeniz ülkesinden alanlarında uzman aşçı, gurme ve şeflerin katıldığı “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nde devam etti. Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, İl Yenilik Platformu üyeleri, yerli ve yabancı konukların yanı sıra vatandaşlarında katıldığı etkinlikte 16. yüzyıl Osmanlı Mutfağı'na ait yemekler o dönemde kullanılan tahta kaşık, bakır tencere, tepsi ve tabaklarda katılımcılara sunuldu.

 

    Osmanlı Yemekleri Büyük Beğeni Aldı

 

    Etkinliğe katılanları külliye girişinde karşılayan ve onlara rehberlik eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, Payas'ta böylesine güzel bir etkinliğin gerçekleştirilmesinin kendisini gururlandırdığını ifade etti. Katılımcılarla ilgilenerek onlarla yemek yiyen, Payas'ı ve külliyeyi tanıtan Başkan Altan, katılımcılara hediye paketi de verdi. Sokollu Mehmet Paşa Külliyesini ve Payas'ı çok beğendiklerini ifade eden katılımcılar kendilerine ikram edilen Ballı Mahmudiye, Kabuniye Pilavı, Pehli, Cacık gibi yemekleri çok başarılı bulduklarını söylediler. Yemkelerin yanı sıra katılımcılara Osmanlı Şerbeti ve Helva da ikram edildi. Külliye'de yemek ikramının yanı sıra Payas Belediyesi çalışanlarından Mimar Tuğba Tutar Kablan, misafirlere külliyeyi tanıttı. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı nakış işleme, keçe, iğne oyası, kilim, ahşap işleme gibi kursların kursiyerleri el emeği ürünlerini sergilediler. Program sonunda Vali Celaleddin Lekesiz, Başkan Altan'a plaket verdi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar