Skip Navigation Links

Doğunun kraliçesi uykusundan uyanıyor

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çelenk, 'Doğunun kraliçesi uykusundan uyanıyor' dedi.

Gündem   A+a-


Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çelenk, "Doğunun kraliçesi uykusundan uyanıyor" dedi.  
 
Çelenk, İskenderun’da 4 yıldızlı Anıl’s Life Otelde düzenlenen "Turizmde Yıl Sonu Değerlendirme" toplantısına katıldı.  
Hatay'ın, doğunun kraliçesi olarak adlandırıldığını belirten Çelenk, "Bu kraliçe yıllardır uyuyordu. Doğunun kraliçesi uykusundan uyanıyor. Hatay, sahip olduğu değerler ile bir cennet köşesi. Bu değerler şimdi gün ışığına çıkıyor" dedi.  
Çelenk, şöyle konuştu: "Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in destekleri ile Turizm Master Planı hazırlandı. Şu anda taslak çalışması sona erdi. Bu plan ile ileriye dönük sağlam adımlar atacağız. Bu planda Hatay'ın tüm turizm potansiyeli masaya yatırıldı. Toplumun her kesiminden öneriler ve görüşler alındı."  
Çelenk, İskenderun'un denizi ve doğasıyla mükemmel bir şehir olduğunu ifade ederek, "İskenderun'da deniz turizmini canlandırmak için çalışmalarımız var. Gerek yüzme, yelken, gerekse su altı avcılığı gibi uluslararası yarışmalar düzenlenebilir. Tabi ki turizm de tanıtımda çok önemli bir yer utuyor" dedi.
Şekip Abacı: “İskenderun’da Yatırımcıya Değer Verilmiyor”
Anıl’s Life Otel Sahibi Şekip Abacı da toplantıda söz alarak şöyle konuştu: “Maalesef İskenderun turizm anlamında istenilenden çok uzak bir noktada kalmıştır. Yatırımcıyı destekleyen en büyük faktör yerel yöneticilerin, yatırımcıların bakış açısıdır. Dünyanın her yerinde yatırımcı ayrı bir yerde tutulur, farklı bir gözle değerlendirilir. Yatırımcıların o kente çekilmesi için yerel yöneticiler büyük bir gayret ve çaba içerisinde oluyorlar. İskenderun’daki yöneticilerimiz bugüne kadar sadece şu anki yönetimden söz etmiyorum ama yatırımcılar hep menfaat sağlayacak bir kişi olarak değerlendirdi. Bu olaylar yatırımcıları hep yatırımlardan uzaklaştırıyor. Bürokrasideki olaylar yatırımcıların önünü engelliyor. Yatırımcıların önünün beraber açılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Turizm yönünden İskenderun maalesef çok geride kaldı. Tanıtımda çok gerideyiz. Bu güne kadar olanları da hiç dile getirmedik, restore edemedik düzenleyemedik ve sesimizi maalesef İskenderun’un dışına çıkaramadık. Ancak müdürümün de bahsettiği inanç turizmi Hatay’ın turizm potansiyeline biraz kaktı yaparak turistlerin Hatay’a gelmeleri sağlandı. Antakya’nın da sağladığı katkılarla İskenderun biraz daha ön plana çıkıyor. Zenginliklerimiz çok fazla. Yunanistan’da bir Türk sokağı var, o sokağa girdiğinizde Türkçe şarkılar çalınıyor, Türkçe konuşuluyor, Rusya’da bizi gördükleri zaman milli marşımızı çalıp okuyorlar”
 
 


Anıllife Otel Turizm Semineri 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet