Skip Navigation Links

Merak Etmeyin Sahadayız

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin sorunlarını belirlemek, birlikte çözüm üretmek ve harekete geçmek amacıyla muhtarlarla kahvaltıda bir aray

Arsuz   A+a-

 

    Muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Nazım Culha; “merak etmeyin sahadayız. Arsuz’un sorunlarını en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız” dedi. Öte yandan, toplantıya Karaağaç Mahallesi Muhtarının katılmaması diğer muhtarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Faik Çekin: İhsanoğlu’na Arsuz’da %75 Destek Çıktık

 

    Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, ilk kez halk oylaması ile gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını değerlendirirken, “Seçim öncesi ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Ancak, Cumhurbaşkanı Seçim Yasası’nda yapılan düzenlemeyle adil bir seçim gerçekleştiremedik. Hem yurt içindeki, hem yurt dışındaki tarafsız bütün gözlemciler bu seçimin tarafsız bir ortamda yapılmadığını, hatta ve hatta kampanyalarının da tarafsız bir şekilde yürütülmediğini tespit etmiş ve bunu her fırsatta dile getirmişlerdir. Bizler önümüze konulan olumsuz şartlara rağmen, partimizin desteklediği aday seçilemese bile kendi bölgemiz ve Arsuz için başarılı bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Şöyle ki; Türkiye çapında seçime katılım oranı yüzde 73 olarak gerçekleşmiş, ancak Arsuz bölgemizde yaklaşık yüzde 84’ün üzerinde bir katılım sağladık. Bunun da ötesine geçtiğimizde partimizin desteklediği aday Türkiye çapında yüzde 38’lik bir oy oranına ulaşmasına rağmen, bölgemizde yüzde 75 gibi çok yüksek bir orana ulaşmıştır. Bu başarıda muhtarlarımızın emeği çok büyüktür.” dedi.

 

 

   En Büyük Sıkıntımız; Su!

 

    Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, hizmet programı ve Büyükşehir Yasası hakkında bilgiler veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Ekibimle birlikte, tüm gücümüzle Arsuz’un sorunlarını çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi. Sorunların çözümünde muhtarlarla sürekli istişare yaptığını vurgulayan Culha, “Türkiye genelinde olduğu gibi, il özelinde de yerel yönetimler açısından yeni bir dönem başladı. Bütünşehir Yasası kapsamında, büyükşehir belediyemizin görevi geç devralması ve yapılanma sürecinin uzaması bazı hizmetlerin kısmi anlamda aksamasına neden oldu. Bizim bölgemizde en büyük sıkıntımız; su sıkıntısı. HATSU yapılanarak, üst düzeyde kadrolarını oluşturdu. Ama henüz Arsuz’da yapılanmadı. İskenderun’da binasını buldu, diğer ilçelerde de bina sorununu çözdü. Bizde ise bina arayışı söz konusu. Su probleminin ikinci boyutu ise mevsimler sıkıntılar. Son 43 yılın en kurak yılı yaşanıyor. Ekolojik denge dolayısıyla su kaynakları kurumuş durumda. Tabii bunların çözümü mümkün değil. İlçemiz sınırları içerisinde dört beş tane sıkıntılı mahallemiz var. Bu mahallelerimize acil su sondajı kurulmalı. Bu durumu da HATSU’ya ilettik” dedi

 

    Arsuz’u Adım Adım Tanıyorum

 

    Arsuz Belediyesi’nin yapılanma sürecini tamamladığını, gerek köyden mahalleye dönüşen, gerek beldeden oluşan mahallelerin de bu yapılandırmaya kısa sürede entegre olduğunu anlatan Culha, “Başta personelimiz, sonra meclis üyelerimiz, daire müdürlerimiz ve sonra da ben elimizden gelen gayreti göstererek çalışıyoruz. Arsuz çok geniş ve dağınık bir coğrafyaya hitap ediyor. Sevgili muhtarlarımızla birlikte sürekli istişare halindeyiz. Bölgeyi adım adım tanımam ve tüm sorunlara hâkim olmam da bizim için büyük bir avantaj. Tüm çalışmalarımızı aciliyet sırasına göre yapıyoruz. Mahallelerdeki elektrik, su, temizlik ve asfalt sorunlarını biliyoruz ve bu sorunlara anında müdahale ediyoruz” dedi.

 

    “Güçlü Bir Ekip Kurduk”

    Fen hizmetleri olarak Arsuz’u üç bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye bir bölge sorumlusu görevlendirdiklerini dile getiren Başkan Nazım Culha, “Birinci bölge Karaağaç, Nardüzü, Karahüseyinli, Kışla, Nergizlik, Kozaklı, Arpadersi ve Harlısı Mahallelerini, ikinci bölge Aşağı Kepirce, Yukarı Kepirce, Pirinçlik, Helvalı, Madenli, Üçgüllük, Gökmeydan, Akçalı ve Bey Mahallelerini, üçüncü bölge ise Arsuz, Gözcüler, Höyük, Arpaçitflik, Hacıahmetli, Avcılarsuyu, Haymeseki, Tülek, Konacık, Tatarlı, Işıklı ve Kale Mahallelerini kapsıyor. Her bölgeye sorunların daha hızlı çözülmesi için bir fen işleri müdürü ve her müdür için de bölge sorumluları görevlendirdik. Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığına Jeoloji Mühendisi Sayın Sedat Deveci’yi getirdik. Fen İşleri Müdürümüz İnşaat Mühendisi Koray Mazmancı, birinci bölge sorumlumuz Müfit Cihnioğlu, ikinci bölge sorumlumuz Aşkın Yetimoğlu, üçüncü bölge sorumlumuz ise Süleyman Horoz oldu. Artık vatandaşlarımız bulundukları bölgedeki sorunları, bu bölge sorumluları ile irtibata geçerek beni aramadan çözebilecekler” şeklinde konuştu. Arsuz’da sık sık yaşanan elektrik kesintisi sorununun çözümü için de dağıtım şirketiyle sürekli temas halinde olduklarına değinen Nazım Culha, daha sonra muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 


Merak Etmeyin Sahadayız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet