Skip Navigation Links

HASSA’DA BAĞBOZUMU BAŞLADI

Kaymakam Bülent TEKBIYIKOĞLU’nun katılımıyla Üzüm Cenneti Hassa’da Bağ Bozumu başladı.

Ekonomi   A+a-

 

    Gerçekleştirilen üzüm hasadına;

     Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Reşat DUYMAZ, İlçemizin önde gelen çiftçilerimizden H.Ahmet AK ve Mehmet Fatih ÖNSÜREN katıldı.

 

    Kaymakam Bülent TEKBIYIKOĞLU yaptığı açıklamada;

Sayın Valimiz M.Celalettin LEKESİZ’in önderliğinde gerçekleştirilen Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı ilçemizde de uygulamıştır. Bu kapsamda ilçemizde ürün desenini gösteren haritalar dağıtılmıştır. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin tavsiyeleri ve verilen eğitimlerle çiftçilerimiz daha bilinçli hale gelmişlerdir.Çiftçilerimizin katılımıyla İlçemizde Meyve Üreticiler Birliği kurulmuştur.

İlçemiz Hassa, bağcılık alanında, gerek ilimizde gerekse bölgemizde önemli bir yere sahiptir. 2011-2014 yılları arasında 17150 adet bağ fidanı dağıtılmış ve ilçemizde 18 çiftçiye 250 da alanda yüksek telli sistem Red Globe, Trakya İlkeren, Horoz Karası (Antep karası) üzüm çeşitleri ile bağ tesis edilmiştir.”dedi.

Kaymakam TEKBIYIKOĞLU;

Bağ bozumunun, tüm ilçemiz çiftçilerine hayırlı olmasını ürünlerinin bereketli ve kazançlı olmasını diledi.

 

Hassa’da 25 yıldır üzüm ve yaş sebze ticareti yapan H.Ahmet AK ise yaptığı açıklamada;

 

Bahar yağışlarının yetersizliği ve mart ayında gerçekleşen don zararından dolayı rekoltede yaklaşık %40-50 arası ürün kaybı yaşandığını söyledi Rekolte düştüğünden sofralık üzümün fiyatı 1,1 TL, sanayide meyve suyu sektöründe kullanılmak üzere hasad edilen üzümün kilogramı 0,52 TL olduğunu söyledi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet