Skip Navigation Links

Altın Vadi Residense’te Son Durum!!!

Arsuz Belediyesi’nden Beklenen Açıklama…

Ekonomi   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanlığı, 26 kat imar izni alan Altın Vadi Residense projesi ile ilgili medyada çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz imzasıyla yapılan yazıl açıklamada, “Altın Vadi Residense Projesinin mühürlendiği” yönündeki bilgi eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılan haberlere açıklık getirildi.

Altın Vadi Residense projesinin hemen üst tarafında bulunan Asmert Sitesi sakinlerinin, “istinad duvarının plana uygun şekilde yapılmadığı” iddiasıyla Arsuz Belediyesi’ne yaptıkları başvurunun konuyla ilgili tüm ekiplerin hazır bulunduğu bir heyetle yerinde inceleme yapıldığı ifade edilen yazılı açıklamada, komisyonun yerinde incelemesi sırasında istinad duvarının kazık temel sistemiyle projeye uygun bir şekilde yapıldığının anlaşıldığı vurgusu yer aldı..

Teknik evrak eksikliği ve ruhsat yenileme zorunluluğundan kaynaklanan inşaat durdurma kararının uygulandığı belirtilen Ali Yavuz açıklamasının sonunda ise, talep edilen eksik evrakların tamamlandığı ve inşaat ruhsatının da onay aşamasında olduğu vurgusu yapıldı.

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

“As-Mert Sitesi sakinlerinin belediyemize yaptığı yoğun şikâyetler üzerine Altınvadi Residence inşaatı 6 Ağustos 2014 Çarşamba günü yerinde incelenmiştir. İncelemeye Başkan Yardımcısı, İmar Müdürlüğü ekibi, Zabıta ekipleri, şehir plancıları ve İnşaat Kontrol ekibi katılmıştır. Yapılan şikayette vatandaşlarımız istinat duvarının plana uygun bir şekilde yapılmadığını ve can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirtmişlerdir. Ancak, komisyonumuzun yerinde incelemeleri sırasında, istinat duvarının kazık temel sistemiyle projeye uygun bir şekilde yapıldığı, firmanın ruhsatının ise güncellemesi gerektiği tespit edilmiştir. 3 bloktan oluşan ve ilk bloğunun yapımına başlanan inşaat yoğunluk artışı nedeniyle değil, ruhsata esas teknik evraklarda bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle durdurulmuştur. Kazık temel sistemiyle yapılan istinat duvarının inşası projeye uygun bir şekilde devam etmektedir. Bizler belediye olarak insanların can güvenliğinden sorumlu olduğumuz için, firma yetkililerinden istinat duvarının yapımının hızlandırılmasını ve inşaat ruhsatını güncelleme işleminin biran önce tamamlanması ihtar edildi.

Dün itibariyle eksik belgeler tamamlanmış olup, inşaat ruhsatı onay aşamasındadır.

Yoğunluk artışı nedeniyle Mimarlar Odası’nın dava açtığı tarafımızdan bilinmektedir. Dava süreci takip edilmekte olup, çıkacak olan karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Kamuouyuna duyurulur.

 
Altın Vadi Residense’te Son Durum!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet