Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakan Avcı'ya Bir Dosya'da Hassa'dan...

Hassa Belediye Başkanı Abdurahman DEMİREL, Hatay’a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’ya İlçenin eğitim durumunu belirten bir dosya sundu.

Gündem   A+a-

 

    Hassa Belediye Başkanı Abdurahman DEMİREL,Milli Eğitim Bakanı Bakan AVCI’nın Kırıkhan programında ,Bakan AVCI’ya sunduğu dosyada;

    “Hatay’ın Hassa İlçesiyle birlikte, beş İlçesinin 2010 öncesinde olduğu gibi, tekrar 3 yıl süreli “Zorunlu Eğitim Bölgesi” kapsamında alınması talebinde bulunduğunu belirtti.

    Başkan DEMİREL,

    “Projesi ve etüt çalışmaları devam eden,İskenderun Körfeziyle G.Antep sanayisini ve hatta Ortadoğu’yu birbirine bağlayacak olan Dörtyol-Hassa bağlantı yolu (Amanos Tüneli)’nun Hassa merkezli olması hasebiyle ve bu nedenle Başbakanlık yatırım fonu tarafından Leçelik arazide projesi yapılan 42 bin dönümlük Hassa Organize Sanayisinin hayata geçirilmesi durumunda,Hassa İlçesinde ihtiyacı elzem olan Teknik Endüstri Meslek Lisesi ve 8. Sınıf öğrencilerinin TEOG yerleştirmelerinde Anadolu Liselerinden sonra ikinci sırada tercih ettikleri Sağlık Meslek Liselerinden birer adet Hassa ilçesine kazandırılması isteğinde bulunduklarını” ifade ettiler.

    Dosyayı İnceleyen Bakan Nabi AVCI,

    Belediye Başkanı Abdurahman DEMİREL’e dosya için teşekkür ederek,özellikle “Zorunlu Hizmet Bölgesi” konularında ve diğer hususlarda gerekli çalışmaları yapacakları sözünü verdiklerini,dile getirdi.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar