Skip Navigation Links

Gençler Birliği Nasıl Kurtulur?

Hatay'ın Dörtyol ilçesi gurur kaynağı, iftiharı olan takımı Gençler Birliğini 2. Amatör Küme maçlarından beri yakından takip ediyoru

Spor   A+a-

 

    Elde ettiği başarılarla tüm Dörtyollu hemşerilerimiz gibi bizde seviniyor, bir o kadar da gururlanıyoruz. Çünkü liglere adım attığı günden itibaren yenilgi yüzü görmeyen takım, 2. Amatör Lig’de olduğu gibi 1. Amatör Lig’de de namağlup şampiyonluğu kazanma başarısını göstererek tarihi bir rekora da imza atmıştı.

    Hepimizi sevince boğan ve bizlere şampiyonluk üzerine şampiyonluk sevinci yaşatan Dörtyol Gençler Birliği Spor geçtiğimiz sezon Süper Amatör Küme maçlarında da ikinci yarıda talihsizlik sonucu sadece iki yenilgi almıştı.

    Play Off Maçlarında üstün bir performans sergileyen Dörtyol Gençler Birliği Spor tüm maçları kazanarak tescilli bir şampiyonluğa imza attı ve ilçemizi Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de temsil etme hakkı kazandı. Peki Dörtyol Gençler Birliği Spor Bal Liginde yoluna devam edebilecek maddi ve manevi desteğe sahip mi? Maalesef değil, yönetim ve takım kaderine terk edilmiş durumda.

    Yıllardır üzerine ölü toprağı serilmiş olan Dörtyol Futbolu, Gençler Birliği Spor Kulübü sayesinde bir nebzede olsa hareketlilik kazandı. Bay ve bayan futbol severler tribünlerde yer almaya başladı. Gençler sporu sevdi ve futbola yöneldi. Gençler Birliği Spor İlçemizde yıllardır şampiyonluk hasreti çeken hemşerilerimizin yaralı gönlüne ilaç oldu. Onların şampiyonluğa olan hasretlerini giderdi.

     Peki bu güne kadar kendi yükünü kendi çeken Dörtyol Gençler Birliği bu yolu kendi imkanlarıyla yürüyebilir mi? Mümkün görünmüyor. Bu güne kadar Yönetim Kurulu Üyelerinin desteği ve futbolcularının fedakarlığı ile büyük başarılara imza atan ve ayakta kalan Gençler Birliğinin yoluna devam edebilmesi için mutlaka bir SPONSORA ihtiyacı var.

    Bu konuyu yüksek sesle ilk dile getiren İlyas Cemal Karaca oludu. Eski bir futbolcu olan Karaca, Gençler Birliğinin Yönetim Kurulu Üyesi. Karaca aynı zamanda CHP’nin de Dörtyol Belediye Meclis Üyesi. Belediye Meclisinin ikinci birleşiminde ayağa kalktı ve Gençler Birliğine Destek olunması gerektiğini açık yüreklilikle ve Dörtyol’da Sporun gelişmesi adına meclisten talep etti.

   İlyas Cemal Karaca Dörtyol’daki herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini, herkesin imkanları ölçüsünde Dörtyol Gençler Birliği Spor’a destek olması gerektiğini belirtirken asıl önemli olanın ise takıma kalıcı bir SPONSOR bulunmasından geçtiğinin altını çizmişti. Dörtyol’daki çok sayıdaki sanayi kuruluşu ile bu konuda temasa geçilmesini istemişti.

    İkinci önemli adım da yine meclis de cereyan etti ve Ak Parti Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Av. Mustafa Özbolat bir sonraki meclis birleşiminde ise Dörtyol Gençler Birliğine maddi yardım yapılmasını yazılı bir önergeyle talep etti. Talep incelenmek üzere komisyona havale edildi.

    İnşaat Mühendisi Metehan Duduoğlu ise Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında tertiplenen bir toplantıda konuyu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a iletti.

     Başkan Savaş’ın “Ne kadar para istiyorsunuz?” sorusuna ise; “Biz Gençler Birliği Spor Kulübü olarak sizden tek kuruşu dahi istemiyoruz. Bizim asıl isteğimiz bize ön ayak olup sanayi kuruluşları ile görüşmeniz ve bu sanayi kuruluşlarının takıma sponsor olmasını sağlamanız” demişti.

   Peki şu anki durum ne? Gençler Birliği Sporun en geç bu ayın 18’inde yani iki gün sonra Türkiye Futbol Federasyonuna 25 Bin TL para yatırması ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edeceğine dair resmi müracaatını yapması gerekiyor. Bu güne kadar bu para henüz yatırılmış değil. Temin de edilebilmiş değil. Peki ne olacak 120 bin Nüfuslu Dörtyol 25 bin nüfuslu Payas ve 30 bin nüfuslu Erzin’in gölgesinde mi kalacak. Payas ve Erzin 3. Lig’de mücadele ederken bunların dört katı büyüklükteki Dörtyol Bal Liginde mücadele edecek 25 bin TL yi bir araya getiremeyecek mi? Dörtyol bu kadar mı? Dörtyol’un sanayisi, sanayicisi, işadamı, tüccarı, ticaret erbabı, serbest meslek sahibi, üreticisi bu kadar mı?

    Başta yerel yönetim ilçesinin adını bölgesel ligde duyurma fırsatını geri tepip takıma sırt mı çevirecek. Mülki amir idaresindeki ilçenin spor adına ilerlemesinin önünü açacak bu fırsatı görmezden mi gelecek?

Bölge Milletvekillerinin bu konudaki düşüncesinin ne olduğunu ise biz gazete olarak bilmiyoruz, çünkü bu konuda verilmiş bir tek demeçleri dahi yok.

   Benim hatırladığım en son şampiyonluklarını kutlamaları olmuştu. Peki bir daha şampiyonluk kutlama mesajı yayınlamak istiyorlar mı? İstiyorlarsa bunu ispatlamaları gerekiyor.

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet