Skip Navigation Links

Siyaset Bitti Hizmet Başladı…

İskenderun ve bölge halkı hizmet istiyor!

Gündem   A+a-

 Kısa adı “İSDER” olan İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi büyükşehir belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İSDER tarafından Belen Çamsaray Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeği, gündem ağırlıklı samimi sohbet ortamına sahne oldu.

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı İsmail Deliveli ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Birlik ve hizmet bekliyoruz…

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli iftar yemeğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Başkanımız Lütfü Savaş’a İSDER olarak desteklerimizi belirtirken İskenderun’a hizmet noktasında birlikteliğimizi sürdürerek beklentilerimiz olduğunu da ifade etmek istiyoruz. Artık birçok hizmet büyükşehir eliyle olmaktadır. Başkanımızdan Tüm Hatay’a olduğu gibi İskenderun’umuza ve dağ köylerimize de hizmet istiyoruz. Sayın başkanımızın bir hizmet adamı olduğu biliyoruz. İskenderun belediyesi ve Büyük şehir belediyesinin birlikte çalışmasını istiyoruz. Bir komite oluşturacağız hizmetlerin takipçisi olacağız. Birlikteliği kim bozar ise ve hizmeti kim engeller ise biz İskenderun halkına şikayet edeceğiz. Olumlu ve yapıcı eleştirilerimizle birlikteliğimizi korumaya, gücümüzü ve enerjimizi adil hizmet noktasına yönlendirmeye çalışacağız. İskenderun Belediye başkanımız Seyfi Dingil ‘de sevdiğim saydığım dostum ve ailemizden birisidir. Bizlerin isteği büyük şehir ve İskenderun’un birlikte hareket ederek bölgemize hizmeti birlikte gerçekleştirmeleridir. Bizler birlikte hareket edilmesiyle hizmetin daha güzel ve daha hızlı olacağına inanıyoruz. İskenderun ve bölge halkı hizmet istiyor” dedi.

Başkan Savaş’a Güveniyoruz…

Daha sonra bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Dudu şunları söyledi; “Lütfü Savaş başkanımızla büyükşehir belediyesini 30 mart seçimlerinde kazandık. Seçimden sonra bizler başkanımız Lütfü Savaş, milletvekili arkadaşlarımız ve teşkilatımız ile birlikte durmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başkanımız ayırım gözetmeksizin ilçe ilçe, köy köy dolaşmaktadır. Hatay’ın büyük şehir olmasıyla birlikte ilk Hatay büyükşehir belediye başkanımız olan başkanımız Lütfi Savaş’a güveniyoruz. Hatay’ın her noktasına aynı önemi vermekte, çalışmalarını ve hizmetlerini aksatmadan sürdürmektedir. Bilindiği gibi şu anda Türkiye’de ve dünya’da kurak bir mevsim geçmesi nedeniyle çok ciddi su sorunu bulunmaktadır. Hatay’da da su sorunu önem arz etmektedir. Başta bu sorun olmak üzere başkanımız Lütfü Savaş Hatay’ın tüm sorunlarını çözme noktasında altyapıyı hızla oluşturuyor. Çalışmalarını iyi niyetle, özveri ile kesintisiz sürdürüyor. Hatay’ın su sorunu ile diğer tüm sorunlarına kalıcı çözümler için çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Kutuplaşmaya son, mutabakata destek…

Milletvekili Dudu açıklamasının devamında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değindi. Dudu açıklamasında;“12 yıldır Türkiye de iktidar olan bir anlayış var ve bu anlayışın başında bulunan başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün cumhurbaşkanı adayı, Recep Tayyip Erdoğan 12 yıl boyunca ne yazık ki Türkiye’yi kutuplaştırarak iktidarda kaldı. Hedefi daima %50 oldu. %50’yi bir tarafa itti, %50’ye sarıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken de yine aynı stratejiyi sürdürüyor. Diğer tarafta ise mutabakat adayı olarak bilinen ve Türkiye de ilk defa yaşanan büyük bir siyasi uzlaşma sonucu başta CHP, MHP ve diğer muhalefet partilerinin uzlaşmasıyla aday gösterilen sayın Ekmeleddinİhsanoğlu var. Bu iki adayın arasındaki fark çok açıktır. Biri Türkiye’nin %50’sine hitap etmekte, Sayın Ekmeleddinİhsanoğlu ise Türkiye tamamına hitap etmektedir. Her kritik dönemde doğru karar veren sağ duyu ile karar veren Türk halkının yine 10 Ağustos’ta sağ duyu ile doğru karar vereceğine ve Türkiye’nin birliği, beraberliği huzuru için değişim için Sayın Ekmeleddinİhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğine inanıyorum dedi.

Hatay bir bütündür…

İftar yemeğine katılan CHP Hatay Milletvekillerinden Hasan Akgöl de Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmada şunları söyledi; Artık hizmetler noktasında İskenderun ve Antakya diye bir şey yoktur. Sadece Hatay vardır. Tüm ilçeler ve Hatay bir bütündür. Bu konuda İskenderun Kültür ve Turizm derneğinin sadece İskenderun’un değil tüm bölge hatay’ın haklarını savunacağını düşünüyorum. Büyükşehir olmasıyla birlikte artık dağın o tarafı dağın bu tarafı yoktur. Artık Hatay’ı bir bütün olarak düşünmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu İskenderun’a geliyor…

Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Milletvekili Akgöl, Adayımız sayın Ekmeleddin İhsanoğlu 2 Ağustos’ta Antakya ve İskenderun’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirecektir. Bir başbakan düşünün Cumhurbaşkanlığına talip ben orada oturacağım ama başbakan gibi hareket edeceğim diyor. O zaman Cumhurbaşkanlığı değil sen başbakanlığına devam et. Hatta orayı da bırak hak eden, o makamı temsil etmeyi hak eden biri yönetsin. Biz adayımızı seçerken genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği titizlikle, üzerinde durduğumuz tek konu adayımız siyasetçi olmayacak, siyasi tabandan gelmeyecek, hiçbir parti mensubu olmayacak neden çünkü o partinin Cumhurbaşkanı olmayacak o 76 milyonun Cumhurbaşkanı olacaktır. Halkımızın da bu doğruyu göreceğineinanıyorum. Başbakan ve cumhurbaşkanı arasındaki yetki karmaşasının başbakan tarafından yaşatıldığı bir dönemde vatandaşımızın Cumhurbaşkanlığını hak eden 76 milyon kişiyi kucaklayacak Sayın Ekmeleddinİhsanoğlu’nu seçeceğini düşünüyorum” dedi.

İskenderun’a Büyükşehir hizmet ve lojistik binası tamam…

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş da iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi; “Hatay’da Antakya dan sonraki en büyük lojistik ve irtibat merkezimizi İskenderun’a kuruyoruz. İskenderun’da şu anda YKM’nin bulunduğu binayı kiraladık, taşınma aşamasındalar. En kısa zamanda bu binayı hizmete sokacağız. İskenderun ve etrafındaki ilçeler için organizasyon şemasının başında orası olacaktır. İskenderun bizim için önemlidir. Yani Antakya kadar orada biz lojistik merkez ve hizmet çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yani oradaki tüm hizmetlerimizin merkezi İskenderun olacaktır. İskenderun dışındaki ilçelerimizde de yine aynı şekilde lojistik merkezlerimiz olacaktır. Sonraki büyük yerimiz de Dörtyol da olacak. Dörtyol’da binamızı tuttuk. Yani Hatay’ın bütününde her ilçemizde bir lojistik merkezi olacak ve oradaki hemşerilerimize hizmet noktasında ekibimiz hazır olacaktır. Bizler Hatay’ı bir bütün olarak görüyoruz ve Hatay’ın bu bütünlüğünden de onur duyuyoruz. Daha önceki dönemde İl belediye başkanlığı dönemimde Hatay’ın dört bir yanında 2500 toplantı yaptım. Hatay’ımız, birliğimiz ve bütünlüğümüz için tüm insanlarımızla temas ta bulundum çalışmalar yaptım.” Dedi.

Siyaset bitti hizmet başladı…

Büyükşehir belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyükşehir olması dolayısıyla seçimlerde çok değerli güzide adaylar vardı halkımız bu onuru bana yaşattılar ve seçimi sonuçta bir kişi kazanacaktı bize nasip oldu. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu Onuru taşırken sorumluluğumuzun da farkındayım. Bunun için 3 aydır yoğun bir tempoyla çalışmalarımız devam etmektedir. Büyükşehir olarak 15 ilçe ve merkezde yeniden yapılanma konusunda önemli çalışmalarımız var. Bu arada tüm Hatay’ı kucaklamak ve teşekkür etmek, oradaki sorunları yerinde görmek adına her gün farklı bir ilçede en az yarım gün çalışma süremizi de ihmal etmemeye çalışıyoruz. Tabi bunun dışında sorunları için gelen hemşerilerimizle görüşüyoruz. Hatay çok renkli bir dünya ve Hatay’da çok renkler var. Birlik ve beraberlik konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Farklı kutuplarda da olsa insanlar farklı renkleri de taşısa sonucunda memleketi için birlikte olabiliyor. Seçim sonucuna göre halkımız bize ve tüm partilere önemli misyon ve mesajlar vermiştir. Meclisimiz farklı bir grubun sayısal üstünlüğüne sahip, büyükşehir başkanlığı ise başka bir gruba ait oldu. Bu seçim sonucuna göre Bize hemşerilerimiz şunu söylüyor. Uzlaşın ve bizleri adam gibi yönetin. Biz bu mesajla halkımızın bize yüklediği bu misyonu başarıyla yürütmeye gayret ediyoruz. Tabi mecliste siyasi partilerin kendi düşünceleri beklentileri olacaktır. Ama Hatay’ın da ortak bir karar alması gerekmektedir. Biz onun peşindeydik. Meclisimize de bu yansımaya başlamıştır. Pozitif sonuçlar almaya devam ediyoruz. Sonuç itibariyle tabiki siyasette seçim yeni bitti. Ama hala kafaları 30 martta kalan arkadaşlarımız var. Biz şunu söylüyoruz; seçim bitti hizmet başladı. Biz ve arkadaşlarımız hizmetin peşindeyiz. Hatay’da da hizmetlerimiz başladı. Özellikle çok kötü durumda olan dağ köylerimiz ve yaylalar ile köyler arası yollarımızda asfalt çalışmalarımız başladı. Birçok ilçe ve köylerde su sorunu bulunmakta ve bunun için ihale yapıldı. Şuanda 40’ın üzerinde kuyu açacağız. İhale ayın 8’inde yapıldı. Yani biz ilk günden itibaren başladık deneyimli bir belediye başkanıyız, 5 yıl il belediye başkanlığı yaptık, 2 yıl Hatay büyükşehir için hazırlık yaptık, hem alt yapıda hem üst yapıda bunların semeresini bu günlerde görüyoruz. Normal şartlarda 2,5 yılda kurulabilecek büyükşehiri biz 6 ayda çok tempolu çalışacak şekle getireceğiz. O yüzden Hatay halkı da bizde şanslıyız. Çünkü biz hazırız hem Hatay halkı da bizleri sevgiyle kucaklamaya devam ediyor, bizlere inanıyor biz de o inancı ve güveni boşa çıkartmamak için arkadaşlarımızla can siperane çalışıyoruz. Bizler siyaset yapma peşinde değiliz. Artık siyaset bitti Hizmet başladı.”

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet