Skip Navigation Links

Devlet şehit ailesine sahip çıktı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'e Kaymakam Cemil Aksak, askeri erkan ve eski İskenderun Müftüsü Mustafa Sinanoğlu eşlik etti.

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tokat’ın Reşadiye ilçesinde devriye görevi yaparken altı arkadaşıyla birlikte düşürüldükleri pusu sonucu şehit edilen Mehmetçiklerimizden Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yurtdışında olduğu için Çarşamba günü Bekbele Beldesi’nde düzenlenen cenaze merasimine katılamadığından, dün öğle saatlerinde Şehit Fatih Yonca’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Şehit Anası Gülsüm Sönmez’e sarılarak teselli etti, acısını paylaştı, duygulu anlar yaşadı.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'e Kaymakam Cemil Aksak, askeri erkan ve eski İskenderun Müftüsü Mustafa Sinanoğlu eşlik etti. Şehidin ailesinin evine gelerek anne Gülsüm Yonca'ya taziyelerini bildiren Vali Lekesiz, bir süre aile ile basına kapalı olarak görüştü. Ailenin acılarını paylaşmak üzere geldiklerini belirten Vali Lekesiz, başta şehidin ailesi olmak üzere köy ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Diliyorum ki, bu şehidimiz son olsun, başka şehitlerimiz olmasın. Bu tür gelişmelerle birlik ve beraberliğimiz konusunda ülkemizi gelecekte daha güzel günlere götürmede daha çok kenetlenmemize vesile olsun. Duygularımıza kapılıp yapacağımız yanlışlar yüzünden birilerini sevindirmesin" dedi. Şehidin ailesine sahip çıktıklarını belirten Lekesiz, "Şehidimizin değerli ailesine 54 bin lira nakdi tazminat yardımında bulunuyoruz. Bu defaten ödeniyor. Şehidimizin ailesine 950 ile1300 lira arasında aylık bağlanıyor. Taziye parası olarak acil masraflarda kullanılmak üzere 2 bin TL yardım yapıldı. Yine Mehmetçik kaza sigortası olarak 20 bin lira ödeme yapılacak. Özel ferdi sigorta olarak 22 bin lira ödeme yapılacak. 50 bin lira da şehidimizin değerli ailesine arzu etmesi halinde sıfır faizli olmak üzere ayda 200-300 lira geri ödemeli ev kredisi verilecek" diye konuştu.
Vali Lekesiz, ayrıca şehidin geride kalan ailesinin kendi arasında mutabakat sağlamak suretiyle uygun gördüğü, geride kalan yakınlarından birisine devletin iş garantisi verdiğini söyledi. Vali Lekesiz, yurt dışında görevde olduğu için kendisini arayan iş adamlarının, hayırsever vatandaşların da yardım etmek istediklerini ifade ederek, İskenderunlu iş adamı Fuat Tosyalı'nın şehidin ailesine bir daire almak istediğini kendilerine ilettiğini bildirdi.

Anne Gülsüm Yonca ise, bu kadar insanın şehit evladı için burada toplandığını belirterek, "Bende feda olurum. Benim çocuğum Allah'a şükür kendi makamına ulaştı, imrendi çocuğuma herkes imrendi. Benim çocuğum para gönderiyordu. Böyle bir evlat görmedik dediler. Elinden geleni gönderiyordu, son olarak 100 lira göndermişti. Zaten kendisi ameliyat oldu. Allah hepsinden, büyüklerimizden razı olsun" dedi.
Gülsüm Yonca, oğlu Fatih'in 9 ay boyunca karakolun üzerinde bir beyaz ışık gördüğünü ve bunu kendisinin yorumlamasını istediğini belirterek, "Bana sordu bu nedir şehit mi olacağım diye. 'Yok oğlum, nurdur' dedim ama bilemedim şehit olacağını" diye konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet