Skip Navigation Links

Yolcu Otobüsü Takla Attı: 1 Ölü 19 Yaralı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yolun kaygan olması nedeniyle takla atarak devrilen yolcu otobüsünde bulunan 19 kişi yaralandı bir kişi hayatını kaybett

Gündem   A+a-

Yolcu Otobüsü Takla Attı: 1 Ölü 19 Yaralı
 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yolun kaygan olması nedeniyle takla atarak devrilen yolcu otobüsünde bulunan 19 kişi yaralandı bir kişi hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre olay İskenderun girişi Akçay mevkiinde meydana geldi. Adana’dan aldığı yolcuları İskenderun’a getirmekte olan Ali Sapmaz yönetimindeki 31 KB 880 plakalı özel bir firmaya ait yolcu otobüsü İskenderun girişinde havanın yağışlı ve yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Yol kenarındaki toprak zemine çarptıktan sonra takla atarak ters dönen otobüste bulunan yolcular etrafa saçıldı. Yaralıların bazıları yoldan geçen vatandaşların yardımı ile İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılırken otobüs içerisinde sıkışan yaralılar İskenderun Belediyesi İtfaiye ekiplerinin ve polislerin yardımı ile çıkartılarak ambulanslarla hastaneye sevk edildiler. Ters dönen otobüsün altında kalan yolcu Ahmet Süreyya Güler’in cansız bedeni vincin otobüsü kaldırması sonrasında çıkartılabildi. Polisler otobüs içerisinde sıkışan başka yaralı var mı diye uzun süre araştırma yaptılar.
İskenderun itfaiye müdürü Ömer Çolak “Adana tarafından seyir halinde gelen otobüs hava şartlarının yağışlı olması neticesinde kaygan yolda takla atıyor. Takla atmanın neticesinde yaralı ve 1 kişi ölü var. Hava şartları muhalefeti dolayısıyla otobüsümüz takla attı” diye konuştu.
İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan 19 yaralının röntgen çekimleri sırasında uzun kuyruk oluştu.
Yaralılardan Yunus Sakar “İskenderun’a doğru gidiyorduk bir anda otobüs kaymaya başladı şoför toparlamaya çalıştı ama toprak zemine çarptığımızı hatırlıyorum” dedi.
Şoför Ali Sapmaz dahil 19 kişinin yaralandığı bir kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili polis soruşturma başlattı.


 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet