Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kanser hastalarının il dışına gitmelerine gerek kalmadı

Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın:'Kanser hastalarının il dışına gitmelerine gerek kalmadı'dedi

Sağlık   A+a-

 

    Antakya Devlet Hastanesi (Eski SSK Hastanesi) Ek hizmet binasında kanser hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere PET/CT biriminin kurularak vatandaşların hizmetine girdiğini belirten Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın; “İlimizde bu cihazın olmadığından dolayı hastalar il dışına gitmek zorundaydı. Kanser hastalarının artık il dışına gitmesine gerek kalmamıştır.” dedi.

     PET/CT birimi hakkında bilgi veren Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın; “Günlük olarak birimimizde 10 hasta kabul edilebiliyor. Kanser hastalarının her türlü tedavilerinin izlenmesinde, her tedavi sonrası durumda, evrelemede, hangi programa sabit tutulacağını ve tedaviye yanıtın değerlendirilmesini sağlayan bir cihazdır. İlimizde olmadığı için hastalarımız il dışına gitmek zorundaydı. Artık kurulan PET/CT birimimizle birlikte kanser hastalarının il dışına gitmesine gerek kalmamıştır. Bu cihaz ülke genelinde her 5 milyon nüfusa göre 1 adet cihaz planlanmışsa, şu anda 1 milyon nüfusa göre hastanemize 1 adet cihaz kazandırmış olduk. Bu cihaz kanser hastalarının tedavisi için çok kıymetli bir cihazdır. MKÜ Araştırma Hastanesi’nin bu hizmete başlayacağını duyduk. Ancak ilk olarak hizmete başlamak bize nasip oldu. PET/CT birimimizde uzman doktorlarımız görev yapacaklardır. Bu sebeple burada çalışan uzman doktorlarımızın ve hastane görevlilerimizin hepsinin Hatay halkına verecekleri bu hizmet için teşekkür ediyorum. Bu cihazın kazanılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığı’mıza, Hatay’da ki bütün sağlık kuruluşlarına, hastane başhekimlerine ve yöneticilerine, sağlık çalışanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Hastanemize ve halkımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

     Yapılan konuşmanın ardından PET/CT biriminde kanser hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere cihazın tanıtımı ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumun ardından Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, Dr. Bayram Kerkez, Nükleer Tıp Uzmanları ve uzman doktorlar cihazı yakından incelediler.

     Antakya Devlet Hastanesi (Eski SSK Hastanesi) Ek hizmet binasında yapılan tanıtım toplantısına Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Akın, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Bayram Kerkez, Hatay Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zeki Kahramanoğlu, Hatay Antakya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Cem Tosyalı, Nükleer Tıp Uzmanları ve hastane yöneticileri ve hastane personeli katıldı.

     Cihaz hangi tedavilerde kullanılabilir?

     Kanser hastalarının görüntülenmesinde, Meme kanseri, Akciğer kanseri, Mide kanseri, Lenfoma (Kan kanseri), Ağız kanserleri, Karaciğer kanserleri, Kadın genital organ kanserleri gibi kanser hastalıklarının çoğunda kullanılabilir. Murat MUTLU

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar