Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Anadolu Lisesi Yabancı Konuklarını Ağırladı

İskenderun Anadolu Lisesi 'Çevre' konulu Comenius projesi kapsamında toplam 40 kişi Belen'deki Rüzgar Enerjileri Santralını ziyaret ettiler.

Eğitim   A+a-


    İskenderun Anadolu Lisesi Çevre konulu Avrupa Birliği "Çevre" konulu Comenius projesi kapsamında Avrupa'nın 4 ülkesinden (Almanya, İspanya, Romanya ve Macaristan) 25 öğretmen ve öğrencisiyle birlikte toplam 40 kişi Belen'deki Rüzgar Enerjileri Santralını ziyaret ettiler.

 

    25'i Arupalı olmak üzere toplam 40 kişilik konuk gurubuna RES santralı Müdürü Fatih ANIL Sürdürülebilir enerji kaynakları hakkında bilgiler verdi. Fatih ANIL'ın tercümanlığını İskenderun Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Necat TEKTAŞ yaptı.

 

    Konuk öğrencilere ayrıca aynı bölgede bulunan Kuş gözlem merkezi hakkında da kısaca bilgi verildi.

 

    Konuk öğretmen ve öğrencilerin heyecanı gözden kaçmadı.

 

     İskenderun Anadolu Lisesi İ ngilizce öğretmeni Necat Tektaş, Avrupa Birliği Projelerinin 2 ay sonra sona ereceğinin altını çizerek şu ana kadar Çevre konusunda Almanya, İtalya, İspanya, Romanya ve Macaristan'da çok ciddi çalışmalar yaptıklarını, öğrenci ve velilerinin dikkatlerini çevre sorunlarına çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Bu Proje kapsamında Lise'den 17 öğrenci ve 7 öğretmen yukarıda anılan ülkelerde çeşitli çalışmalarda bulunmuştur.

 

    İskenderun Lisesi önümüzdeki dönem için de yeni bir proje başvurusunda bulunmuş, Temmuz ayında sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Bu projenin de kabul edilmesi halinde yaklaşık 20 öğretmen ve öğencinin de yurt dışına çıkma imkanı bulacağını belirten TEKTAŞ, projenin kabul edilme olasılığının çok yüksek olduğunu ifade etti.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar