Skip Navigation Links

Fen Laboratuarı O’nun Adıyla Yaşayacak…

Mithat Paşa İlkokulu Kemal Çalışkan Fen Laboratuarına Kavuştu…

Eğitim   A+a-


Kemal Çalışkan fen lisesi açılış 8gunhaber... paylaşan: 8gunhaber

 

    İskenderun Mithat Paşa İlkokulu yen Kemal Çalışkan i Fen Laboratuarına kavuştu… Elim bir kaza sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Doğan Kırtasiye Sahibi Merhum Kemal Çalışkan adına eşi Neslihan Çalışkan ve evlatları tarafından yapılan Fen Laboratuarının açılışını yeni göreve başlayan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven gerçekleştirdi. Hayatı boyunca kendini eğitim camiasına adayan Kemal Çalışkan, devlet okullarındaki eğitim-öğretim kalitesinin en az özel kolejler kadar kaliteli bir düzeye gelmesi için mücadele vermiş, bir çok yeniliği de devlet okullarına bu şekilde kazandırmıştı.


 

    Kırtasiyeci merhum Kemal Çalışkan’ın eşi Neslihan Çalışkan’ın katkılarıyla hizmete açılan Fen Laboratuarına ‘Kemal Çalışkan Fen Laboratuarı’ adı verildi. Çalışkan ailesi ve birçok okul müdürünün katıldığı Fen Laboratuarı açılış kurdelesini de İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven ve Mithat Paşa İlkokul Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu kesti.

    “İlkokullara Yönelik Modern Fen Laboratuarına Kavuştuk”

    Neslihan Çalışkan’ın bir eğitim gönüllüsü olduğunu ifade edip Fen Laboratuarını eşinin ismi ile yaşatmak istediğini söyleyen Okul Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu; “öğrencilerimize böylesine bir Fen Laboratuarını kazandıran Çalışkan ailesine teşekkür ediyorum. İlkokullara yönelik modern bir Fen Laboratuarımız oldu” dedi.

   “Teşekkürler Kuyubaşıoğlu”

    Kendilerine verilen olanak için Okul Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu’na teşekkürlerini ileten Neslihan Çalışkan ise duygu dolu anlar yaşadı. Eğitime yapılan her yardımın kalıcı olduğuna vurgu yapan Çalışkan; “çocuklarımız bizim geleceğimiz onlar için hiçbir şeyden kaçınmayız” şeklinde konuştu.

    “Bizler Aileyiz”

    Ayağının tozula ilk açışını Mithat Paşa İlkokulunda gerçekleştiren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’de bu tür kalıcı eserlerin devamını diledi. Kırtasiyeci Kemal Çalışkan’ı yad ettiklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Güven; “eğitim camiası olarak bizler bir aileyiz” dedi.

 


Fen Laboratuarı O’nun Adıyla Yaşayacak…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet